Türkiye’nin dünyanın her yerinde tanınan ve her yıl binlerce turisti kendine çeken bir tatil cenneti olarak tanınmasında Ege Bölgesi’nin ve bu bölgede yer alan her biri eşsiz güzellikteki illerin rolü çok büyük. Ege’nin en güzel iliyse tabi ki Muğla. Ülkemizin yüzölçümü olarak büyük illerinden biri olan Muğla Ege’den Akdeniz’e kadar uzanıyor ve Türkiye’nin tatil denilince akla gelen yerlerinin birçoğu da bu büyük ve güzel ilde bulunuyor. Muğla debilince akla gelen ilk yer Bodrum olsa da il bundan çok daha fazlasına sahip. Marmaris, Fethiye, Göcek, Dalaman Muğla’nın ev sahipliği yaptığı tatil merkezlerinin sadece bir kaçı. Yani Muğla gerçekten de Türkiye’nin en önemli tatil cenneti konumunda ve her kafaya, bütçeye, zevke uygun sayısız destinasyonu sayesinde sadece yaz aylarında değil yıl boyunca insanları kendine çekmeyi başarıyor. Muğla Ege Bölgesi’nde yer almasına karşın Akdeniz’e de kıyısı bulunuyor ve ilin kendine has havası da bundan yani hem Ege’nin hem de Akdeniz’in tüm güzelliklerini bünyesinde toplamasından kaynaklanıyor. Muğla’nın merkezi kadar beldeleri de eşsiz bir tatil deneyimi yaşatmak için sizi bekliyor.

Gezinin tadı Muğla’da çıkar

Şayet tatilde bir yerde kalmayı sevmiyor, gezerek tatil yapmaktan hoşlanıyorsanız Muğla’ya bayılacaksınız zira il harika bir tatil merkezi olmasının yanı sıra mükemmel bir gezi destinasyonu da aynı zamanda. Muğla geziniz için bir kaç gün ayırarak bu tarihi ve doğal güzellikleri ile büyüleyen şehirde hayallerinizdekinden bile güzel bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz. Muğla merkezde başlayacağınız gezide uğrayacağınız her yerde en az 2 gece kalacak şekilde bir gezi programı yaparak Muğla’nın bütün tatil merkezlerini, bu merkezlerde yer alan doğal ve tarihi güzellikleri görebilirsiniz. Muğla’da gezip görebileceğiniz destinasyonlar arasında Akyaka, Dalaman, Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Ortaca sayılabilir. Tüm bu popüler tatil merkezleri birçok tarihi mekâna da ev sahipliği yapıyor. Yani Muğla gezinizde tarihe ve doğaya doyacaksınız.

denilince akla kent merkezindeki otellerden çok ilin gözde tatil bölgelerindeki oteller geliyor doğal olarak Ancak Muğla’nın merkezinde de güzel oteller bulunuyor. Dolayısıyla bu büyük ilde dilediğiniz her lokasyonda kalabileceğiniz zevkinize ve bütçenize uygun çok sayıda otel sizi bekliyor.

Eğlencenin başkenti Bodrum-Gümbet

Muğla çok sayıda tatil merkezine sahip olsa da bunların en popüleri tabi ki Bodrum. İlin Ege Denizi kıyısına kurulu ve binlerce yıllık tarihi geçmişi olan, şiirlere, şarkılara ilham veren ilçesi Bodrum söz konusu özellikle de yaz tatilleri olduğunda dünyanın dört bir yanından on binlerce insanın ilk tercihleri arasında yer alıyor. Bodrum’un hem merkezi hem de beldeleri çok güzel, doğası ve tarihiyle yeterince ilgi çekici olman ilçe bunlara ek olarak inanılmaz eğlenceli oluşuyla da dikkat çekiyor. Bodrum için dünyanın en eğlenceli tatil merkezlerinden biri demek sanıyoruz pek de abartı olmaz zira Türkiye’nin en büyük diskosu Halikarnas Disko bile Bodrum’da yer alıyor.

en az Bodrum kadar eğlenceli olan Gümbet’te inanılmaz keyifli tatiller yaşamak isteyen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Yaz aylarında günün her saati ama özellikle de geceleri çok hareketli olan Gümbet barlar sokağı Gümbet ’in en cazip noktası konumunda. Ayrıca Gümbet Koyu da görülmeye değer bir yer ve kum plajıyla Gümbet sahilinde deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkartabilirsiniz. Yani Bodrum’un en sevilen beldelerinden biri olan Gümbet’te gündüzleri denize girip güneşlenebilir geceleri ise ünlü Gümbet barlarında eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Bu arada Gümbet Bodrum merkezden yalnızca 10 dakikalık uzaklıkta ve yaz boyunca gece de dâhil olmak üzere günün her saatinde toplu taşıma araçları var. Yani canınız istediğinde Bodrum’a inerek burada da zaman geçirebilirsiniz Gümbet’te konaklarken.

Muğla’nın en güzel otellerinden biri. Bu güzel otelde konaklayarak Muğla’nın kendine has havasını soluyabilir, neşeli eğlence hayatına karışabilir ve hayatınızın en keyifli tatillerinden birini yaşayabilirsiniz. Bahar aylarından itibaren çok dolu olan ilde kalacağınız oteli yola çıkmadan belirlemenizi ve rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz zira aksi takdirde istediğiniz yerde kalma şansı bulamayabilirsiniz.