Bilgilerin kişilere, ya da öğrencilere aktarılmakla öğrenilmeyecek boyutlara ulaşması sonucu, bilgiye erişim özel bir anlam kazanmıştır. Öyle ki, artık eğitim kavramlarında da değişmeler yaşanmıştır. “Öğretim” yerine, bireysel öğretimi açıklayan ”öğrenme”, ”öğretim yöntemleri” yerine “Öğrenme süreçleri”, elektronik ortamdaki öğrenimi açıklayan “ web tabanlı öğrenme” bunlardan birkaçıdır. Bu koşullar altında artık bilginin ezberlenmesi olgusuna dayalı, eğiticinin tek otorite olduğu klasik öğretim yöntemleri, eğitim sisteminden çıkmıştır, çıkmak zorundadır. Onun yerine yeni eğitim sistemi; anlamak, uygulamak ve bilgiye ulaşmanın yol ve yöntemlerini keşfetmenin ön planda olduğu bir sisteme dayandırılmaktadır.

Özellikle eğitimin en üst basamağını oluşturan üniversitelerde evrensel gelişme düzeylerine uygun olarak; merak etmek, anlamak, araştırmak ve onun için gerekli olan bilgiye en kısa yoldan erişmek için gerekli yaklaşımların sağlanması, yaşamsal önem taşımaktadır. Günümüzde eğitimin amacı, bireyin yalnızca zihinsel olarak eğitilmesi değil, bedensel, sosyal, kültürel ve duygusal yönlerden de, bir bütün olarak gelişmesini sağlamaktır. Birey, hem ülkesinin ve hem de küreselleşen dünyanın bir üyesi olarak;  kendisinin ve diğer insanların mutluluğu için gereken özgür olmak, sosyal adalet ilkelerini benimsemek, farklılıklara hoşgörü ile yaklaşmak veempati yaratabilmek zorundadır. Tüm bu özelliklerin kazanılmasında önemli ve tek anahtar, eğitim süreçlerinin de ilerisinde yer alan “bilgi”dir.

Yukarıda adı geçen bu kitap, üniversite hakkında çeşitli bilinmeyen genel ve (gelişmiş ülke örnekleri ile ve üniversite yasaları ile) ayrıntılı bilgi içermektedir. Özelikle çeşitli alanlarda gerçek ve kapsamlı bilimsel bilgiye zamanında ulaşımı konusunda ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Bilgi bilim ve teknoloji bağlantısı ele alınmakta, evrensel düzeyde veri tabanları ve özellikleri hakkında bilgi verilmektedir. Son Bölümde Türkiye’deki tarihsel gelişim süreci ve bu günkü durum (bu güne kadar çıkmış üniversite yasaları ile birlikte), incelenmektedir.

Bilgi olmadan yaşamın olamayacağı bir dönemde, bu kitap her insanı ilgilendirmektedir. Özellikle üniversiteye gireceklere, üniversitede okuyanlara, bilginin ürüne yansıtılması bağlamında endüstriyel alan ve iş dünyasına, kısaca ileri düzeyde bilgi gerektiren her alana ışık tutmaktadır.

Kitap Bilgileri:

Başlığı: Bilgi Merkezleri: Üniversite ve Bilimin Anahtarı

Yayın Yeri, Yayıncı ve Yayınlanma Tarihi: İstanbul, Anka Matbaası.

Ayşe Üstün, 2017

ISBN: 978-605-66581-0-5. xii, 290 s

Kitabı temin etmek için adresler:

- Gençlik Copy Center

Gültekin KOÇER - Gençlik Fotokopi, Bilgisayar, Ozalit.

Süleymaniye Cad. Ferah Apt. No: 15 / 12 Vezneciler-Fatih / İstanbul

- Bakırköy, Niyazi Bey Sk. No: 16-A Gümrük Ürünleri Satış Noktası 

(Reyhan Sk. Üzerinde).

E-Mail : [email protected]

İletişim : 0536 241 25 58