Eyüp Belediyesi “Yeni Nesil Yaz Okulları” kapılarını Eyüplü gençlere ve çocuklara açıyor. Yeni Nesil Yaz Okulları sadece spor odaklı olmayıp çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra, geleneksel çocuk oyunlarından, değerler eğitimine kadar birçok faydalı etkinlik ile kendilerini hem sosyal hem de kültürel açıdan donanımlı hale getirmesi sağlanıyor.

Eyüp Belediyesi Yeni Nesil Yaz Okulları ile Eyüplü gençlerin ve çocukların değerine değer katıyor. Çocuklar birbirinden eğlenceli ve eğitici aktivitelerle yazı dolu dolu geçirerek, hem eğleniyor hem de öğreniyor. Eyüp Belediyesi Yeni Nesil Yaz Okullarına katılan çocuklar, sportif faaliyetlerden geleneksel çocuk oyunlarına, gezilerden değerler eğitimine kadar birçok faydalı etkinliklere katılarak, kendilerini hem sosyal hem de kültürel açıdan geliştiriyorlar. Çocuklar ayrıca eğitim, etkinlik ve atölyelerde geçirdiği zamanla, faydalı ve önemli bilgilerle donatılıyor. Yeni Nesil Yaz Okulları'ndaki spor aktiviteleri olarak, futbol, basketbol, voleybol, tenis, uzak doğu sporları, satranç, yüzme, geleneksel çocuk oyunları yer alıyor. Değerler eğitiminde ise, Kuran-ı Kerim, ilm-i hal, siyer, Peygamberler tarihi eğitimleri bulunuyor. Atölye çalışmalarında ise geleneksel sanatlardan, müziğe, tiyatro drama derslerinden resim ve ebru sanatına kadar pek çok alanda faaliyet yer alıyor. Ayrıca dil atölyesinde de çocuklara Osmanlıca, Arapça, İngilizce dersleri veriliyor. Atatürk Arboretumu, 1453 Panorama Müzesi, Vialand ve Miniatürk gezileri de yaz okullarının faaliyetleri arasında.

HEDEF 6 BİN ÖĞRENCİ
Yaz Okulu Spor Merkezleri bu yıl da Eyüp'te, Alibeyköy Spor Kompleksi, Eyüp Merkez (Eyüp Kız Anadolu İ.H.L), Yeşilpınar (Cumhuriyet Ortaokulu) ve Kemerburgaz – Göktürk (Osman Yumuk Spor Kompleksi) olmak üzere dört bölgede kuruldu. Eyüp'te Bilgi Evleri ve spor merkezlerinde yaz sezonu boyunca eğitim verilecek Yaz Okulları'nda bu yıl 6 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

“HAYDİ YAZ OKULUNA”
Bu arada Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'da gerçlere ve çocuklara seslenerek; “Gençlerimizin eğitimlerinde ve sporda başarılı olabilmeleri için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim yılı boyunca çocuklarımızın başarısı için maddi ve manevi destekten, motivasyon ve malzeme desteğine kadar her türlü katkıyı yapmaktan geri durmadık. Eğitim desteğine tatil arası vermiyor, gelecek nesillerimizin daha başarılı, bilgili, bilinçli ve sağlıklı yetişmesi, ilçemizden daha başarılı sporcular çıkması için Eyüp’te Yaz Okulları düzenliyoruz. Eyüplü binlerce çocuk ve gencimize ulaştığımız Yaz Okullarımızda, öğrencilerimize derslerden kulüplere, kamplardan sportif faaliyetlere kadar dolu dolu bir program hazırladık. Ayrıca şapka, havlu, çanta ve forma gibi hediyelerle de onların yüzlerini güldürebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2016 Yaz Okullarımıza katılan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor, gözlerinden öpüyorum” mesajı verdi.