Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bin liralık yardım ödemelerinin PTT dağıtıcısı, bekçi, polis ve jandarma ekipleri tarafından evlerde yapılmasına başlandı.
 

​​​Eyüpsultan İlçe Jandarma komutanı binbaşı Sadık Tatar ve jandarma ekipleri yanısıra Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi mutharı Gürkan Yılmaz birlikte  evlere götürülerek ihtiyaç sahiplerine teslim edilmeye başlandı.


Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi muhtarı Gürkan Yılmaz '' Mahallemizde toplamda 36 vatandaşımıza bu yardım ulaşacak. Bir hafta içinde hepsi bitirilecek. Dağıtım T.C. numarasına göre her güne bölünmüştür. Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Bizler sizlerin  sağlığını korumak için görevimizin başındayız. Biz size geliriz, Siz Evde Kalın... '' dedi.



Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında sosyal yardım alan hanelere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bin liralık destek ödemesine 1 Nisan itibarıyla PTT şubelerinde başlanmıştı. Yardım parasını almak isteyen vatandaşlar, PTT şubelerinde yoğunluğa neden olmuştu. Yoğunluğun önüne geçmek için yardım ödemelerinin ihtiyaç sahiplerine evlerinde ödenmesi kararı alındı. Sosyal mesafenin de korunması amacıyla alınan tedbirler kapsamında paralar PTT dağıtıcısı, bekçi ,polis ve jandarma ekipleri tarafından evlere götürülerek ihtiyaç sahiplerine teslim edilmeye başlandı.


Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz