Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, hayvanların sağlıklı yaşam hakkının sağlanması amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçirdi.

Başkan Deniz Köken, sahipsiz hayvanların sorunlarının çözüme kavuşturulması ve hayvanların bakım, beslenme ile tedavi koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ünitesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda hayvansever katıldı.

“İŞ ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Yağmurlu havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Deniz Köken, iş üretmeye devam edeceklerini, her hafta açılış ve etkinliklerle Eyüpsultan’ın tüm mahallelerine dokunacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Allah kâinatı insana hizmet için yaratmıştır ve kâinattaki bütün varlıkları da koruma görevini insana vermiştir. O yüzden tabiatın ürettiği ağaçlar, toprak her şey bizim hizmetimizdeyken hayvanların bakımını, sorumluluğunu ise insana vermiştir. Bu bağlamda bugün burada hayvanların kısırlaştırma, teşhis, tedavi sonrası bakım, ameliyat gibi işlemlerinin yapılması için Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ünitesini açmış bulunmaktayız.

“ŞOV DEĞİL HİZMET PEŞİNDEYİZ”

Maalesef birçok ilçede toplanan köpekler Kemerburgaz bölgemize atılıyor, biz de bölgemizde sokak hayvanlarına hizmet vermeye çalışıyoruz. Herkes bir şeyler söyleyebilir, herkes kendine göre bu işten şov yapmak isteyebilir ama biz şov değil hizmet peşindeyiz.

Bu canlılar da bize emanet, onun için burada imkânlarımız, gücümüz ölçüsünde onlara en iyi şekilde hizmeti verebilmek arzusuyla burayı açtık. Hayırlı uğurlu olsun diyorum Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, veteriner arkadaşlara da bundan sonra kolaylıklar diliyorum.”

Konuşma sonrası açılış kurdelesini kesen Başkan Deniz Köken, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ünitesini Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’yla birlikte gezerek ünite de yapılacak çalışmalarla ilgili veterinerlerden bilgi aldı. Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniğine yeni işlevler kazandırmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla açılan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ünitesi, yaklaşık 150 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Ünitesinde kısırlaştırma, teşhis, tedavi sonrası bakım, ameliyat üniteleri yer alıyor.

Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz