Futbol yönetimini tamamen teknik direktör Fatih Terim'e bırakan ve bu konuda hemen hemen hiçbir işe karışmayan​ Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, FFP ile imzalanan yapılandırma anlaşmasına uyum gösterebilmek için gece gündüz çalışıyor. Türk futbolu için acil eylem planı belirleyen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı ekip için de 4 önemli proje üzerinde duruyor. İlerleyen günlerde meyvelerini verip Galatasaray'ı düzlüğe çıkarması çıkarması planlanan o dev projeler ise şöyle:

* Sancaktepe’de 2 bin dönüm üzerine, 8 olimpik branşın tesislerinin bulunacağı kampüs yapılacak. Burada sıkıntı ise Sancaktepe’de bakılan arazinin tarım arazisi olması. Öncelikle buranın tarım arazisi konumundan çıkarılması gerekiyor.

* Kemerburgaz’daki “mandıra” ve “maden” işgal sorunu çözülecek. Riva’ya karşılık Kemerburgaz’da verilen arazinin imar izni yok. Ayrıca Emlak Konut’tan Kemerburgaz’a mahsuben talep edilen rakam 20 milyon TL’den 80 milyon TL’ye çıkarıldı. Emlak Konuk henüz olumlu cevap vermedi.

* Bu sene gelen şampiyonluk sayesinde Şampiyonlar Ligi’nden beklenen gelir minimum 45 milyon euro alarak hesaplandı… FFP’ye 24 ay içinde kara geçme sözü veren yönetim gelecek yılda da Şampiyonlar Ligi geliri olarak 45 milyon euro’yu yine gelir olarak hesaplamış durumda.

* Başkan Mustafa Cengiz 5 milyon euro yıllık gelir getireceği iddia edilen otel projesini iptal etme kararı aldı. Çünkü yıllık kiralama tekliflerleri 600 bin ila 1 milyon euro arasında. Fakat Cengiz’in projenin yerine kurmak istediği Teknokent projesi Turizm Bakanlığı’na takılmış durumda. Çünkü inşaatın ruhsatı otel yapımı için alınmış durumda.

Kaynak: Fotospor