İstanbul'un ormanlarına terk edilen yüzbinlerce sokak köpeği soğukla, açıklıkla mücadele ediyor. Hayvanseverler, kendi çabalarıyla onlara sahip çıkmaya çalışıyor. Tugay Abukay o gönüllülerden biri. 6 yıldır her gün kilometrelerce yol katedip Kemerburgaz ormanlarında sokak köpeklerini besliyor, kulübeler inşa ediyor... 



Hayvansever Turgay Abukay, her gün 100 kilometre katedip sokak köpeklerini beslemesine yol açan olayı şöyle anlatıyor: "6 yıl önce işim gereği motosikletle buradan geçerken bir köpeğin bir şey yemeye çalıştığını fark ettin. köpek kirpiyi yemeye çalışıyordu. O kadar açtı ki köpeğin ağzından kanlar akmasına rağmen kirpiyi yemeye çalışıyordu. O hayvanın açlığına dayanamadım ve Pirinçci köyüne giderek yiyecek birşeyler aldım."
Abukay kimsenin yanından geçmeye cesaret dahi edemediği sokak köpeklerine 6 yıldır hayat veriyor.

Sayıları 200 bini bulan sokak köpekleri barınaklarda yer kalmadığı için İstanbul'un ormanlarına bırakılıyor. Sacece Kemerburgaz ormanlarındaki sahipsiz hayvanların sayısı bine yaklaştı. İşte bu soruna duyarsız kalmayan Tugay Abukay'ın "Orman Meleği" ismiyle sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı karşılık buldu. O ve gönüllü ekibi her gün ormana giderek 20 noktada köpekleri besliyor.

Tugay Abukay ve ekibi evsiz kalan köpeklerin sadece yiyecek değil barınma sorununa da el atmış. 6 yılda ormana 200'ün üzerinde kulübe inşa etmişler. Abukay, "Birçok kişi bize yardımcı olmak istedi. Kulube için palet gönderenler oldu, mama gönderenler oldu. Onlar sayesinde çok güzel işler yaptık" diyor.