Etkinlik, hayvan dostlarımızın korunmaya muhtaç olduklarına ve onların da bir takım hakları bulunduğuna dikkat çekmek amacıyla Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği'nde gerçekleşti.

Etkinliğe Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte muhtarlar, gönüllü hayvanseverler, New Göktürk Dergisi ekibi ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler klinikte sevimli minik dostlarını sevdiler, bilgi alıp stetoskop ile kedilerin kalplerini dinlediler.

REMZİ AYDIN'A TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Etkinlik öncesi Akşemsettin Mahallesi sakinleri Başkan Aydın'a, sokak hayvanlarına göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etmek amacıyla çiçek verdiler.

“HER ZAMAN YAŞAMIMIZIN BİR PARÇASI OLAN HAYVANLARI ÖNEMSEDİK”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın etkinlikte yaptığı konuşmada, Eyüpsultan Belediyesi olarak hayvanların yaşam şartlarını iyileştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi;

“Eyüpsultan Belediyesi olarak biz her zaman yaşamımızın bir parçası olan hayvanları önemsedik ve onların doğal yaşam şartlarını olabildiği kadar oluşturmaya çalıştık. Birçok sorunu ge ride bıraktığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde çok güzel projelerle kamuoyuna da çıkacağız. Olgunlaştırma aşamasındayız. Bugüne kadar da hayvan ambulansımızla, hayvan kliniğimizle, mama dağıtımlarımızla ve diğer gönüllülerle yaptığımız sosyal projelerle çok ciddi mesafeler aldığımızı düşünüyorum”.

KLİNİĞİN İLGİNÇ MİSAFİRİ İGUANA

Bu arada kliniğin sürpriz misafiri iguana ise minik öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Öğrenciler, vatandaşların ihbarı üzerine Veterinerlik İşleri Müdürlüğüekipleri tarafından Alibeyköy'de yaralı halde bir ağaçta bulunan ve klinikte tedavi altına alınan sevimli iguanayı uzun süre incelediler.

“VETERİNER HAYVAN AMBULANSINI DEVREYE SOKTUK”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Veteriner Hekim Gökhan Karadağ ise, şöyle konuştu;

“Eyüpsultan’da sokak hayvanları yalnız değil” dedik. Bununla birlikte önce şu anda İstanbul’un hiçbir ilçesinde olmayan veteriner hayvan ambulansını devreye soktuk. Bununla mahallelerimizdeki birçok hayvana anında müdahale ediyoruz.

Ambulansımızın içerisindeki veteriner hekimimizle birlikte müdahale ediyoruz. Bununla birlikte özellikle ilköğretim, ortaöğretim öğrencilerimize hayvan sevgisini, hayvanlara yaklaşımı öğrettik”

Etkinlik sonunda ise gönüllü hayvanseverlere mama, mama kabı ve su kabı dağıtıldı.
 

.

.

.

.

Kaynak : New Göktürk Dergisi