Eyüp ilçesinde bugün ve geçmişde en başarılı alt yapı takımları isimleri hangi klüpler dediklerinde çoğumuz Öz Alibeyköy spor ve Alibeyköy Parseller spor adını veriyoruz. Geçmiş sezonları incelediğimde bu iki takım her sezon bir kaç şampiyonluk elde etmiş görüyoruz.Elde ettikleri bu başarılardan dolayı bu iki takımımızı da tebrik ediyoruz.



Eyüp'de artık bu iki takım haricinde bir takım daha bu şampiyonluk apoleti takmaya başladı.Bu takım kurulduğu ilk sezonda yarışdığı 3 katagoride şampiyonluk ipini göğüsledi.



Bu takımın ismi ”Kemer Futbol Kulubü” kısacası Kemer Fk. Kendi küllerinden Kemerburgaz -Göktürk semtinde doğmuş bir takım.İlerki yıllarda şuan Türkiye liglerinin en iyi alt yapısana sahip Zeytinburnu Damla spor’u bile geçebilecek kapasitede bir takım.Kurulduğu ilk yılda katıldığı 3 yaş grubunda da şampiyonluk ipini göğüslemiş bir takım.Bu başarının sırrı neydi.Bunları hocalarıla görüştüğümüzde anlıyoruz. Hedeflerinde sadece futbolcu yetiştirmek değil iyi bir insan olmanın temellerini atmaya yardımcı olmak prensibini buluyoruz.Bu şekilde çalışarak Kemer Fk ‘da yetiştirdiği futbolcuları profosyonel kulüplere kazandırarak hedeflerinin bir bölümü gerçekleştirmiş olarak kabul ediyor.İşin esesında Futbol okullarından yetiştirdiği çocuklarla liglerde mücadele etmek .



Uzman öğretmenler nezaretinde idmanlar yapılması başarının bir parçası olarak görünüyor. 12 ay boyunca kesintisiz antrenman programı olması başarının başka bir sırrı.İdmanlarda bazı gruplar eşliğinde çalışmaktadırlar. Kemer Grubu , Afacanlar, Kırmızı Grup , Turuncu Grup ,Beyaz Grup bu gruplarda toplam 220 sporcu bulunmaktadır.Tabiki en yetenekli olanları liglerde mücadele edince bu sene 3 şampiyonluk geldi. Kemer fk takımıda kendi içindeki antranörler arasında görev dağılımı yapmış Genel Koordinatör: Ramazan Yaşlı,Perfonmans Grupları:Murat Karabulut, Futbol Okulu: Mehmet Aksel,Gökhan Ayar,Kaleci Hocası:Mehmet Şahintürk, İdari İşler:Özcan Altuner olarak yapısal bir kurum oluşturmuşlar.


Kemer futbol Klübü takımının içine biraz girdiğimizde gelen başarıda en çok pay sahibinin disiplini çalışan hocaların başarısından geçtiğini anlıyoruz.Kemer Fk bu yıldan sonra önümüzdeki yıllarda adından söz ettireceği yapmış oldukları çalışmalardan belli olmaktadır.Değişik okullarda beden öğretmenliği yapan 5 hocanın bu başarısı çalışmata olduğu takımlarda yansımış durumda.Alınan 3 şampiyonlukta bunun göstergesi. İstanbul’da adından sıksa bahsettirecek olan Kemer futbol klubünü kısa zamanda yapmış olduğu bu başarıdan dolayı kutluyoruz.