Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, vatandaşların kurbanlıklarını daha hijyenik bir ortamda, kargaşadan uzak kestirebilmeleri amacıyla Kemerburgaz’a 25 bin metrekarelik alana yüksek kapasiteli modern bir kurbanlık satış ve kesim alanı kurdurdu.

Yaklaşık 4 bin hayvan kapasitesi bulunan ve 100 çadırın yer aldığı alanda, hem satıcılar hem de kurbanlık hayvan almaya gelen vatandaşlar için mescit, kafeterya, banyo ve piknik alanı gibi yerler oluşturuldu.

Buraya gelen kurbanlıklar önce veteriner kontrolünden geçiriliyor, kulak küpeleri, belgeleri ve sağlık raporları kontrol ediliyor.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKLARIN KESİMİ ÜCRETSİZ

Eyüpsultan Belediyesi’nin yaptığı alanda 3 büyükbaş, 1 de küçükbaş kesim alanı bulunuyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun 4 ayrı kesim merkezinde günde 700 kesim yapılabilecek. Eyüpsultan Belediyesi küçükbaş kurbanlıkların kesimlerini ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Ümit Bardakçı, Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda yapılan çalışmaları anlatarak, şunları söyledi:

“Öncelikle kurbanlık hayvanlar buraya araçlarla nakil edildiğinde araçlardan indirilirken evrak kontrolü ve hayvanın dış muayenesi yapılıyor. Bunun dışında padoklara alınıp genel kontrolleri yapılıyor. Ayrıca hayvanlar burada düzenli olarak kontrolden geçiyor ve bu kontroller sırasında herhangi bir hastalıktan şüphelenirsek hayvanı ayrı bir bölümde müşahede altına alıyoruz.

Hayvanın kurbanlığa uygun olup olmadığı kontrolünü yapıyoruz. Herhangi bir hastalığı var mı, ağzından veya burnundan akıntısı var mı, yaşı uygun mu değil mi, İslami açıdan kurban için uygun mu bunların tespitini yapıyoruz.”

Bardakçı, ayrıca düzenli olarak alanın ilaçlanmasının yapıldığını da sözlerine ekledi.

ESNAF ÇOK MEMNUN

Bu arada Mehmet Ali Cam isimli esnaf, şunları söyledi:

“Tokat Zile’den kurbanlık getirdik. Cumartesi günü geldik. İki gündür satış yapıyoruz. 10 - 12 tane sattık. Fiyatlar 8 bin liradan başlıyor, 20 bin liraya kadar hayvanlarımız var. Vatandaş gelip gidiyor, kurbanlık bakıyorlar. Burası yeni olmasına rağmen ilgi çok iyi. Burada rahatız, hayvanlar için de çok iyi. Yer serin, hayvanlarımız bunalmıyor. İki senedir geliyoruz. Burası yüksek olduğu için geldik. Belediyenin burada sunduğu hizmet güzel."

Eyüpsultan Belediyesi Veteriner Hekimleri, hem satış hem kesim aşamasında alanda olacak.

26 Temmuz tarihinden itibaren satış alanına getirilen kurbanlıklar 27 Temmuz’dan itibaren satışa sunulmaya başlandı.