Ebeveynleri ‘çocuk yetiştirmek isteyenler’ ve ‘gerçekten çocuk yetiştirmek isteyenler’ olarak ikiye ayıran Maraşlı; ‘’Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların zamanlarına göre yetiştirin.’’ dedi. Günümüzde yapılan büyük yanlışlardan birinin yanlış zamanlandırma olduğunu aktaran Maraşlı kuşak farkını ortadan kaldırmanın oldukça önemli olduğunu vurguladı.Çocuklarınızı Okumaya Teşvik Edin Çocuklara okumayı sevdirmenin onların gelişiminde çok önemli bir rol oynadığını aktaran Ahmet Maraşlı; ‘’Çocuklarınıza daha küçük yaşlarda hikayeler okuyup, masallar anlatabilirsiniz. Belli noktalarda onları bu hikayelerle ilgili soru sormaya iterek konuşmalarını da sağlayın.Hikayeler ilgilerini çektikçe kendileri de kitap okumaya yöneleceklerdir ve böylece okuma alışkanlığı kazanabilirler.Ayrıca soru sorma muhakemeleri de artacaktır. Çocuklarınızı daima konuşmaya teşvik edin.

Doğru veya yanlış bir şey söylediğinde susması yönünde uyarmayın. Bu şekilde çocuğunuzun hem ufku açılacak hem de kendine güvenen bir birey haline gelecektir. ‘’ dedi.

Çocuklarımızı büyütüyoruz ama onları yetiştirmiyoruz diyen Maraşlı, kendi çocuklarından da örnekler vererek, anlattığı şeylerin tamamını kendisinin de uyguladığını aktardı. Çocuklarının şuan gayet başarılı yerlerde olduğunu belirten Maraşlı bunun sırrının ise onlara okumayı sevdirmek, düşündürme kabiliyeti kazandırmak ve hemen hemen her konuda söz hakkı vermek olduğunu belirtti.
Programı takip eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da verdiği bilgilerden dolayı Ahmet Maraşlı’ya teşekkür ederken, program sonunda kendisine Kağıthane’nin sembolü olan lale figürü ve çiçek takdim etti.