Zümrüt Pırlanta

  Genel olarak yeşil renkli olan bu taş geçmişten günümüze kullanılır ve şifalı olarak bilinir. İncelik ve zerafet sembolüdür. Birçok medeniyetlerde güç ve bereketi temsil eder.

           Böyle değerli ve özellikli tası kendimizde aksesuar olarak kullanmak yaşam tarzımızı ve stilimizi yansıtacaktır. Bu taşı en iyi hangi aksesuarda kullanabiliriz denildiğinde en çok kullandığımız uzvumuz ellerimiz ve parmaklarımız ilk düşünülendir. Narin ve işlevsel olan parmaklarımızı pırlanta yüzükle taçlandırmak en iyi seçim olacaktır.

           Zümrüt doğadaki yeşil tonlarını bünyesinde barındırır. Doğa ve yaşamı temsil eden enerji veren bir renktir ayrıca  yeşil güven veren bir renktir. Zümrüt taşı işlenerek ve biçimlendirilerek mücevher halini almıştır. Taşın kendi ve renginin özellikleri birleştirilince her bayanın sahip olması gereken mücevherler arasında olmalı. Kolye , küpe, yüzük gibi alternatifleri takım haline getirebilir ya da tek tek hediye edebilirsiniz. Sevgililer gününde sevdiğinize çifte mutluluk yaşatmak için evlilik teklifi edip , unutulmaz bir sevgililer günü yaşatabilirsiniz.

          Yüzük geçmişten  bugüne gücün, ihtişamın, bağlılığın, sonsuzluğun simgesi olmuştur . Pırlanta, Genel olarak söz,  nişan, evlilik gibi bağlılığın ve sonsuzluğun  simgesi olarak görülse de geçmişte ve geçmişe bağlı kalanlarda güç ve ihtişam simgesi olarak kullanılır. Yüzüğün özelliklerine bakarsak; güç ve ihtişam sembolü olarak kullanıldığında zümrüt taşının güç ve bereketi temsil etmesi  özelliği ortaya çıkıyor. Bağlılık ve sonsuzluk sembolü olarak kullanıldığında yeşil rengin güven veren tabiat ve aile sevgisi özelliği ortaya çıkıyor  Bu özellikleri göz önünde bulunduracak olursak herkes zümrüt yüzüğü hak ediyor.