Coco Chanel
Kadınların pantolon giyinmesi ve takılarla göz alıcı eserlere dönüşmesini sağlayan Coco Chanel, 1926’nın Vouge’unda; o siyah elbisenin tüm seksiliğini gözler önüne seriyor, tarihe bu en güzel kara lekeyi bırakıyordu.

Audrey Hepburn
1961’in en ses getiren filmi Tiffany’de Kahvaltı’da, Audrey Hepburn’ün canlandırdığı Holly Golightly’nin giydiği Givenchy tasarımı siyah elbise tüm kadınların kalbindeki LBD ateşini sönmeyecek bir güçte körükledi.

Marilyn Monroe
Dünyada seksi bir şeyler olur da, gelmiş geçmiş en seksi kadın olan Marilyn Monroe bundan eksik kalır mı? Marilyn bu seksi siyah elbiseleri kendi tarzıyla kullanan kadınlardandı. Üzerine kimi zaman bir hırka, kimi zaman bir şal alırdı.

Catherine Deneuve
1960 sonlarının Fransız lolitası Catherine Deneuve, LBD’yi en seksi şekilde üzerinde taşıyan bir efsaneydi. İkisi de birbirini efsaneleştirdi diyebiliriz.

Prenses Diana
Prenses Diana LBD’nin gücünü en iyi kullanan kadın olarak tarihe geçti. Koca bir kraliyetin kendisiyle uğraştığı sırada ilk kamusal fotoğrafını küçük siyah bir elbiseyle vererek vahşi karizmasını tüm dünyaya gösterdi.

Michelle Obama
Dünyanın en sevdiği first lady Michelle Obama, oturuşu kalkışıyla birçok kadının örnek aldığı bir insan oldu. Bunun ağırlığını son derece rahat bir şekilde üzerinde taşıyan Obama, bu karizmasını minik siyah elbiseleri sık sık giyerek pekiştirdi. Her zeki kadın gibi LBD’nin karizmasının farkındaydı.

Kate Moss
Kate Moss’un dönemine damga vurmuş bir mankenden fazlası olduğunu hepimiz biliyoruz. Seveni de sevmeyeni de çok olsa da kendine has tarzını dönemine başarıyla taşımış biri olduğu gerçeğini herkes kabul etsin. Onu ve onu siyah minik elbiselerini hiç unutmayacağız.