Takma kirpik etkisi, mükemmel dolgunluk, neredeyse kaşlara değecek kadar uzun kirpikler. vs gibi cümleler reklamlara ait olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama maskaranızdan istediğiniz sonucu almak için takip etmeniz gereken ve aslında birçoğumuzun atladığı birkaç kural var. Tüm bunlar sayesinde kirpikleriniz takma kirpikli gibi olmaz ama daha uzun görünebilirler ya da olduklarından daha dolgun durabilirler. Ve yapılan bu hataların hepsi de aslında yanlış alışkanlıklar ve düzeltilmesi çok kolay olan noktalar.

Kirpiğinizi kıvırmayı alışkanlık edinmek, maskara fırçasını daha verimli kullanmak, maskaranın yapısına dikkat etmek gibi detaylara dikkat ettiğinizde ve hatanın nerede olduğunu bulduğunuzda kirpikleriniz tam da istediğiniz gibi görünecektir.

Minik bir ipucu; eğer iki farklı maskara kullanırsanız kirpiklerinizin daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için maskara altına sürülen kirpik bazlarından da kullanabilirsiniz ya da iki farklı özellikte maskarayı -biri hacim veren biri kıvrım veren gibi- üst üste sürebilirsiniz. Bir tek maskara kullanmaya göre sonucun ne farklı olduğunu göreceksiniz.