Rahatlığın yanında kolay kullanımı da tema alan Rollbab, Türkiye'deki ayakkabı kullanımına yeni bir bakış getirmeyi hedefler.

TÜRKİYE’DE Kİ İLK VE TEK
FAYDALI MODEL PATENTLİ AYAKKABI MARKASI, KATLANABİLEN AYAKKABI VE BÜYÜYEBİLEN ÇANTA; ROLLBAB !
360 DERECE KATLANABİLİR AYAKKABI; böylece rahat ve konforlu dilediğiniz kadar uzun yürüyüşler
yapabilirsiniz.



ÇANTANIZA SIĞACAK RAHATLIK (KATLANABİLİR BABET VE ÖZEL BÜYÜYEBİLEN ÇANTA)



İster el çantası olarak elinizde, ister minicik çantası ile kendi çantanızda her an kullanıcılarının yanında olan Rollbab’lar ihtiyaç anında çantadan çıkarılır, ayakları yoran topuklu ayakkabının (ya da sıcaklatan spor ayakkabısı ya da vuran herhangi başka bir ayakkabının) yerine giyilir, müthişşş Rollbab rahatlığına kavuşulur. Peki ya çıkarılan topuklu ayakkabı ? Merak etmeyin, “Rollbab yanındaysa topuklu ayakkabı giymekten korkma” diyoruz ve bayanları içhaznesi büyüyebilen Rollbab’ın özel çantası rollbag ile tanıştırıyoruz; şimdi topuklu ayakkabıların içine konabildiği kocaman çanta kadınların her an yanında.

MÜKEMMEL RAHAT YAPI;
Topuk ve parmak üstü baskı bölgesi özel destekli taban, taban ile ayak arasında yumuşak taban pedi, rahat hareketi sağlayan ayak şeklini alan yumuşak üst malzeme yapısı.




ERGONOMİK ŞIKLIK; Rollbab mükemmel uyum! Bayanların yanından ayıramayacağı özel çantası ile rollbablar çok renkli, çok zarif ve çok şık. 120 Farklı tasarımı mevcut.

ÇANTAYA SIĞAN MİNİ ÇANTA;
Rollbab çantası hem kendi çantanıza sığan özellikte, hem de tek başına çanta olarak da kullanabilir, zarif mini bir takım çantaya sahiptir.

ÜRETİM VE DAĞITIM :
Rollbab %100 yerli üretim ve faydalı model patentli ürünlere sahiptir.
Üretiminin %75’ini yurtdışına ihracat yapmaktadır.
Gerçekleştirilen ihracatın %95’i online toptan satışından gelmektedir. Dünya’nın dört bir yanında, dünyanın en büyük online satış sitelerinde satışta ve yayındadır. Amazon, showroom prive, B4F, secret sales, Limango, windelbar, bigbrands, bazarchic, etsy, brandalley, ZW… vb…
Türkiye’de ise Divarese (Aymarka), Penti, THY Shop&Miles tedarikçisi Sanal Mağaza gibi büyük zincirlerle de düzenli çalışmaları bulunmaktadır.
Yurtiçi online da aynı şekilde tüm satış siteleri ile aktif satış ve yayını bulunmaktadır.
Gerçekleştirilen toptan online satışının çok büyük bir kısmı Avrupa ülkeleri olmakla birlikte belli başlı çalışılan ülkeler; İngitere, Almanya, Fransa, İsviçre, İtalya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Yunanistan, Avustralya, Amerika, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Rusya, Polonya, Azerbeycan…

FİKİR ORTAYA ÇIKIŞI :
Aşağıda gerçekleştirilen tüm piyasa analizleri Kadınların artık günlük yaşantılarında şıklık ile birlikte “rahatlık” arayışının da ön plana çıkmaya başladığını; ancak yine de topuklu ayakkabı şıklığından asla vazgeçmeyeceklerini; vazgeçmek yerine kendilerine yaratıcı çözümler aradığını göstermektedir.
Tüm bu analizler ve ihtiyaç tespitleri ile yola çıkan Endüstri Mühendisi, Girişimci Özlem Kurt; tam olarak kendi ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak da böyle bir ürün geliştirme üzerine karar almış ve uygulamaya geçmiştir.

“Rahatlık ve Şıklık Her Anınızda Çantanızda”;

“Müthiş Katlanabilir Rahatlık”;

“Şimdi Daha Fazla Topuklu Ayakkabı Giyme Zamanı”;

“Temel sloganları ile yola koyulmuştur”. İlk çağlardan bu yana vazgeçilmez bir giysi olan ayakkabı, aynı zamanda bir statü göstergesi olmuştur. Türkiye’de ayakkabı üretimi giderek sanayileşmesini tamamlamaktadır… Ülkelere göre farklılık göstermekle birlikte dünyada bugün kişi başına yıllık ayakkabı tüketimi ortalama 3 çifttir. Toplam tüketimin %38 i Avrupa ve Kuzey Amerika’da satılmaktadır. Toplam ayakkabı satışları son 10 yılda ortalama %4,8 artış gösterdi, artmaya devam edeceği öngörülüyor. Ayakkabı ihracatı yükseliş trendinde, son yıllarda %15 oranlarında artış gösteriyor. Online ayakkabı satışı %19 dan fazla büyüdü. Ayakkabı satışları kıyafet perakendecileri ve süpermarket zincirleri tarafından daha çok ilgi görmeye ve tüketiciler tarafından daha çok tercih edilmeye başlandı. Ayakkabı ve Tekstil Türkiye’de gelecek vadeden ilk 5 sektör arasında. Türkiye’de ise son yıllarda önemli ölçüde yatırımcı ilgisi çeken giyim ve ayakkabı kategorisi yıllık ortalama %8 büyümesine devam edecek.

Dünya pazarının yaklaşık üçte ikisini Çin'in ele geçirmesi, Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim sektörlerinde ihracat hacmini fiziksel olarak azaltmış bulunuyor. Ancak, kalite, hız, dar alandaki özel taleplere cevap verebilme, esneklik, AB piyasalarına olan yakınlık gibi üstünlükleri sayesinde Türkiye, bu sektörde küresel aktör olma konumunu halen muhafaza ediyor. Ayakkabının içerisinde bulunduğu Hazır Giyim 4. büyük ihracat sektörü. Türkiye ayakkabı tüketim potansiyeli çok yüksek ve giderek artıyor. Türkiye ayakkabı tüketimi yıllık kişi başı 2 adet,Avrupa’da 8-9 adet seviyelerinde. Türkiye ihracat potansiyelini değerlendirememektedir; ithalat ihracattan %37 fazla. Sektör üretiminin %90'ını iç pazara satmaktadır. Ayakkabı satışları, online alışveriş sıralamasında birim cirosu çok yüksek olan Elektronik ürünlerden hemen sonra, tüm sektörler arasında ikinci sırada gelmektedir. Babet talebi ve aramaları %16 büyüyor Topuklu ayakkabı talebi ve aramaları % 20 büyüyor. Kadınların artık günlük yaşantılarında şıklık ile birlikte “rahatlık” arayışı ön plana çıkmaya başladı

HEDEF ;
Türkiye’de ve Dünya’da ayakkabı kullanımına farklı bir bakış getirmeyi hedefleyen Rollbab, tüm ayakkabı çeşitlerinde yeni tasarım ve girişimlerini devam ettirme yolundadır.

web : www.rollbab.com