Güneş gözlüğü seçerken tüm bu unsurların da dikkate alındığını biliyoruz. Ancak aslında bu aksesuarların asıl görevi gözlerinizi güneşten korumaktır. İşte bu yüzden kadın güneş gözlüklerinegöz atarken dikkate almanız gereken farklı unsurlar da var. Genel olarak hemen bahsedelim.

Güneşin UV Işınlarına Karşı Korumalı!

Bir güneş gözlüğü nasıl olması sorusunun ilk yanıtı elbette UV korumasıdır. Güneşin zararlı ışınlarından mutlaka koruması gerekiyor. Hatta olabildiğince yüksek koruma sunan bir gözlük modelini seçmeye özen göstermelisiniz. Çünkü UV ışınları gözlerdeki bağ dokusuna çok ciddi zarar veriyor. Göz sağlığının bozulmasının yaygın nedenlerinden biri olduğunu unutmayın.

Çizilmeye Karşı Dayanıklı Olmalı!

Özenle seçtiğiniz ve satın aldığınız bir gözlüğün hemen çizilmesini istemezsiniz. Bu yüzden seçtiğiniz güneş gözlüğünün dış etkenlere karşı olabildiğince yüksek mukavemet özelliği sergilemesi gerekiyor. Hafif darbelere karşı dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilmiş olması lazım. Bu sayede çizilme gibi etkenlere karşı da sağlam olacaktır. Bu arada gözlüğünüzü kullanmadığınız durumlarda mutlaka kılıfının içerisinde saklamalısınız.

Yüzünüze Yakışan Bir Model Olmalı!

Elbette kadınlar için nasıl göründüğü de büyük önem taşıyor. Seçtiğiniz güneş gözlüğünün yüz şeklinize kesinlikle uygun olması gerekir. Aksi halde bütün olarak nahoş bir duruş alabilirsiniz ki bu da hiçbir kadının asla istemediğiniz bir durum. Bu nedenle yüz şeklinize en uygun güneş gözlüklerinin hangileri olduğunu öğrenin ve tercihinizi de mutlaka bu yönde yapın.

Fiyatı Uygun Olmalı!

Fiyat faktörünü de geçmemek lazım. Seçtiğiniz modelin fiyatının uygun olmasına da dikkat etmelisiniz. Bu noktada devreye Atasun girdiğinden uygun fiyat bulmakta zorlanmayacaksınız. Atasun güneş gözlüklerinde gayet makul fiyatlar sunuyor. Bazı dönemlerde yüksek oranlarda indirimler de uygulanıyor. Eğer bu indirim dönemlerini yakalarsanız çok kaliteli bir gözlüğü çok uygun bir fiyatla satın alma şansını da elde edebilirsiniz. Hatta ayırdığınız bütçe ile iki farklı renkte gözlük satın alma şansınız da olabilir. İnternet sitesine tıklayarak modellere ve fiyatlara ara ara göz atın.