Güzellik ve çekicilik gibi kavramlar kişiden kişiye hatta nesilden nesile değişiklik göstermekle birlikte altın oran kavramı hiçbir şekilde değişmez.

Yüz estetiğinin en tamamlayıcı unsurları arasında şüphesiz ki dişler yer alır. Dişlerde altın oranın yakalanması, gerekli diğer tüm müdahalelerin yapılmasıyla birlikte estetik gülüş tasarımı da eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olur. Bazen tek bir işlemle bazen de çoklu işlemlerle estetik gülüş tasarımı tamamlanabilir.

Gülüş tasarımında en önemli faktörler kusursuz dişler olmakla birlikte yalnızca diş tedavileri estetik gülüş tasarımında yeterli değildir. Diş etleri, çene, dudaklar gülüş tasarımında oldukça önem arz ederler. Gerekli durumlarda diş eti estetiği yani pembe estetik ile dudakların ve çenenin de şekillendirilmesi gerekebilir.

Ön dişlerin kısaltılması, kişiyi genelde daha yaşlı gösterebilir. Oysaki ön dişlere küçük bir müdahale ile kişinin daha genç ve güzel görünmesi mümkün olabilir.

Yıllarca severek tükettiğimiz çay ve kahve, maalesef ki dişlerimizin mine tabakasının renginin solmasına yol açar. Bu durumda da gülüşümüz ışıltısını ciddi anlamda kaybeder. Ortalama 1 saat süren diş beyazlatma işlemleri doğrultusunda hastalar bembeyaz dişlere kavuşabilirler.

Çene kemiklerindeki erime ve incelme ile birleşen arka bölgedeki diş kayıpları, yüzün daha yaşlı ve solgun görünmesine yol açabilir. Dental implant ve porselen kron tedavileri ile bu yaşlı ve solgun görünümden kurtulmak mümkün olabilir. Bu tedavilerle kişi hem estetik bir görünüme kavuşur hem de kişinin çiğneme ve konuşma fonksiyonları yeniden şekillendirilir.

Bazen de tüm yüz hatlarımız mükemmel görünmesine rağmen güldüğümüzde diş etlerimizin görünmesi kendimizi mutsuz ve huzursuz hissetmemize neden olabilir. Bu durumda gülmekten kaçınmamız, çevre tarafından sert bir kişi olarak algılanmamızı beraberinde getirebilir. Pembe estetik tedavi ile hasta, tüm bu sorunlarından sonsuza kadar kurtulabilir.

Yüzünüzde altın oranı yakalamanız, ışıl ışıl ve estetik bir gülüşe sahip olmanız, sağlıklı ve size uygun doğal bir gülüş planlaması dahilinde gerçekleşebilir. Beklentilerinize uygun, en iyi gülüş adına kişiye özel gülüş tasarımı uygulamalarından yararlanabilirsiniz.

Kaynak: