Koç Erkeği: Koç burcu erkekleri her konuda olduğu gibi aşkta da en zor olanın ve en kusursuzun peşindedir. Harikulâde kadını arama isteği asla son bulmaz. Koçlar, savaşçı bir yapıya sahip olduklarından kendisini kolayca teslim edebilen kadınlardan ziyade, duygularını kolayca açığa vurmaktan çekinen, ketum ve zor kadınların peşinden koşarlar. Güzel kadınlar her zaman ilgilerini çektiğinden birlikte olduğu kadını aldatmaya meyillidirler. Özgürlüklerine duyduğu ilgiden ötürü kendilerini kısıtlayan kadınlardan pek hoşlandıkları söylenemez. Onun hayalindeki kadın zor, ulaşılması güç, erişilmez kadındır. Sıcak, sevgi dolu ve her daim sevecendir.

Boğa Erkeği: Boğa burcu erkekleri tam bir aile babasıdır. Kendisinden harika bir eş, iyi bir baba ve sorumluluk sahibi bir aile reisi olur. Ancak onu evliliğe götürecek süreci çok iyi değerlendirmek gerek. Çünkü evlilik gibi ciddi bir işe çok zor ikna olur. Ama evlenirse hayatının geri kalanını ailesine adayacak bir yapıya sahiptir. Bir Boğa burcu erkeğinin kadında aradığı en önemli vasıf güçlü ve güzel olmasıdır. Ayakları yere sağlam basan, acılara karşı direnen ve dış görünüşüne özen gösteren kadın Boğa erkeğinin kadını olmaya yakındır. Boğa burcu erkeğinin damak zevki de oldukça gelişmiştir. Onunla birlikte olacak kadının lezzetli yemekler yapabilmesi de kaçınılmaz olmalıdır.

İkizler Erkeği: İkizler burcu erkekleri,  dış görünüşüne, giyimine, saçına, başına, duruşuna, bakışına çok özem gösterir. Çevresi tarafından çok beğenilir ve dikkat çeker. O da bu cazibesini lehine kullanmayı çok iyi becerir. Sağı solu belli olmayan bir burçtur. İkna kabiliyeti yüksek olduğundan beğendiği bir kadını etkisi altına alması uzun sürmez ancak o ilişkinin akıbeti çoğu defa hüsranla neticelenir. Çünkü İkizler erkeği çabuk sıkılır, erken vazgeçer. Bu nedenle bir kadının onu yönetmesi, ona sorumluluk yüklemesi, onu güvenilir bir adam haline getirmesi neredeyse imkansızdır. İkizler burçları, kendilerini serbest bırakan kadınlardan hoşlanırlar. Hayatında özgür ve rahat olmayı ister. Asla sıkıntıya ve zorluklara gelemez. Bu nedenle kalbini kazanmak istiyor ve onunla bir ilişki yaşamayı düşlüyorsanız bu kriterleri göz ardı etmemelisiniz ve mutlaka bu kriterlere göre ona yaklaşmalısınız. Eğer bu özelliklere tahammül göstermez ve tam tersi davranmaya çalışırsanız size kesinlikle kapıyı gösterecektir.

Yengeç Erkeği: Yengeç burcu erkeğinin hoşlandığı kadın tipi öncelikle annesine benzeyen kadındır. Annelerine duydukları sevgi ve bağlılık sonucu hayat arkadaşı olacak kadında annelerinden bir iz ararlar. Hal böyleyken sonu mutluluklarla dolu bir ilişkiye ulaşmaları hayli zorlaşır. Her zaman muvaffak olamayabilirler. Hoş, kendine bakan, işveli cilveli kadınlardan hoşlanırlar. Âşık olmak onların nazarında hoştur ama dengini ararlar her daim. Buldukları zaman ise tüm ömrünü o kadına adayabilirler. Sevdiği kadın için aşamayacakları engel yoktur. Yanındaki kadını incitmemeye özen gösterirler. Olur da karşısındakini kırmışlarsa gönlünü almasını da çok iyi bilirler. Yengeç burcu erkekleri çok duyarlı, hassas, özverili ancak biraz edilgendir. Bazı şeyleri karşı taraftan bekler.Karşısındaki kadından ilgi bekler.Yengeç erkeği yeterli ilgi göremediği zaman alınabilir, küsebilir ya da hırçınlaşabilir.

Aslan Erkeği: Aslan burcu erkeği, Aslan burcunun tüm kişilik özelliklerini büyük ölçüde yansıtır. Kendilerine duydukları hayranlık ve sürekli beğenilme arzuları aşk ilişkisinde istikrarlı bir rota çizmelerine engel teşkil eden bir durumdur. Sevdiği kadınla münakaşa yaşadığında öfkesi anlıktır. Bir anda parlar ve söner. Asla kin tutmaz. İlişkilerinde sıcak, romantik ve ateşlidir. Sürprizler ve minik jestler yapmaya bayılırlar. Birlikte olduğu kadını çok sevse de küçük kaçamaklar yapmaktan da geri kalmazlar. Sevdiği kadını çok kıskanır ve korumacı bir tavırla sahiplenirler. Aslan burcu erkeği istediği bir kadını elde ederse etrafına güller açar. Etrafındaki herkese fazlaca sevgi gösterilerinde bulunur, bütün hoşgörüsünü ve iyiliğini insanlara sergiler. Aşkı tam bir fırtına gibidir. O kadar ateşli bir âşıktır ki, sadakatini ve sevgisini sevdiği kadına kesinlikle yansıtır. Duygularına gem vurmaz. Acısını da sevincini de sevdikleriyle paylaşır.

Başak Erkeği: Başak burcu erkekleri bir ilişki yaşamaya karar verdiği an karşılaşabileceği tüm olumsuzlukları hesaba katar, ilişkiyi dünü, bugünü ve yarını kapsayacak şekilde incelemeye başlar. Parasal konularda biraz tutumludur. Zorda kalmadığı sürece para harcamaktan hoşlanmaz. Onunla birlikte olan kadın onun bu huyuna saygı duymalıdır. Öte taraftan çok dürüst, çalışkan, ekmeğini taştan çıkaran bir adamdır. Başak erkeği bir kadına gerçekten âşık olursa onu asla yarı yolda bırakmaz. O, kendine hem bir eş, hem hayat arkadaşı hem de gerçek bir dost arar. Kalbinin kapılarını öyle herkese kolay kolay açmaz. İdeal sevgilidir.

Terazi Erkeği: Terazi burcu  erkeğinin yanındaki kadının göz alıcı olması gerekir. Bakımlı, güzel, hoş kadınlar öncelikli kıstasları arasındadır. Terazi burçlarının genel doğasında naziklik ve düşünceli olmak yatar. Terazi erkeği de oldukça kibar, beyefendi ve düşüncelidir. Toplum içinde konuşmasıyla, oturup kalkmasıyla ve görünüşüyle dikkatleri üzerine çeker. Kadın ruhundan çok iyi anlar ve kadınlara iltifat etmekten hoşlanır. Sevdiği kadına hiçbir zaman ‘’ Hayır ‘’ diyemez. Her daim sıcak, sevecen, tutkulu ve sevgi doludur Terazi burcu erkekleri.  Bir kadın onda baba şefkatini derinden hissedebilir. Hayata pozitif bakmayı kendisine ilke edinmiş bir erkektir. Hayatın olumsuzluklarını görmek istemez ve karşısındaki insana da olumsuzlukları asla yansıtmaz.

Akrep Erkeği: Akrep burcu erkeği aşk ilişkilerinde bağlanma problemi yaşar. Uzun süreli ilişkilerin adamı değildir. Onun için bir kadın hayatın koşuşturmalarından sonra nefes alabileceği bir liman gibidir. Cinsellik bir Akrep erkeğinin hayatının büyük kısmını oluşturur. Yanındaki kanının seksi ve gösterişli olmasını ister. Kadınlara karşı zaaf içindedir. Erişilmesi güç kadınlardan hoşlanır. Elde ettiğinde sadık bir aşığa dönüşebilir. Gerçekten severse inanılması güç sadık bir aile babası olur. Sevdiğini çok kıskanır ve sahiplenir. Hovarda, çapkın, nerde akşam orda sabah hayatı, hayatının kadınını bulduğu an değişebilir.  Akrep burcu erkeği çok çapkınlık yapmış olsa dahi hayatının aşkını arayışı içindedir. Bu kadın onun en son demir attığı limanı olacaktır.

Yay Erkeği: Yay burcu doğası gereği hareketli bir yapıya sahiptir. Yay burcuna mensup  erkeklerinin bu enerjikliği onların aşk hayatlarını olumsuz yönde etkiler. Çünkü onlar bu özelliklerini önüne çıkan her kadınla eğlence olarak kullanırlar. Kadınlar, Yay erkeklerinin asla vazgeçemeyecekleri varlıklardır. Kadın ruhundan çok iyi anlarlar. Uzun süreli, ciddi ilişkiler onlara göre değildir. Çapkınlığa yatkın doğaları vardır. Şayet evlenirlerse evliliklerinde de bir uslanma söz konusu olamaz. İlgisiz ve vurdumduymaz erkeklerdir. Yay bu erkeği,  kendini aşkına adar ve düşüncelerini açıkça belirtmekte hiç zorlanmazlar. Cesur ve çapkındır. Beğendiğini elde edene kadar uğraşır, bundan da zevk alır.

Oğlak Erkeği: Oğlak burcu erkeği her konuya kafası çalışan, tuttuğunu koparan, hırslı ve atılgan bir yapıya sahiptir. Çalışmak onların hayatındaki en büyük meşgaledir. İşin ilginç yanı çalışmaktan Oğlak burcu kadar zevk alan bir başka burç yoktur. Onlar işine âşık adamlardır. Ancak öte taraftan aşka karşı ilgisiz ve ketumdurlar. Aradığı kadının da kendisi gibi çalışkan, azimli ve kararlı olmasını ister. Evlilik gibi ciddi bir konuda hata yapmayı asla kaldıramaz. Hata yapmak onların hayatlarının hatası olacaktır. Mükemmeliyetçidirler. Ancak hata yapmanın da hayatın bir parçası olduğunu hatırlatacak kadın Oğlak burcu erkeğinin nazarında önemli bir yere sahip olacaktır.  Oğlak erkeğinin sosyal hayatı zevki ve renklidir. Yanında gurur duyacağı bir kadın ister.

Kova Erkeği: Kova burçları, hayatını biriyle paylaşma heyecanı içinde değildir. Anlayış ararlar. Doğru zaman ve doğru eşi bulduğuna inandığı zaman kalbinin kapılarını aralayıp güçlü bir ilişki kurmak için adım atacaktır. Bir kadında güzelliğin yanı sıra zekâ da ararlar.  Kova burcu erkekleri duygularını çok zor ifade ederler. Bu durum onların zaman zaman yanlış anlaşılmalarına sebebiyet verir. Hayat dolu, şen şakrak, sosyal bir erkektir. Arkadaşlarına sürpriz yapmaktan hoşlanır. Dostluğa çok önem verir. Erken evlenmek ona göre değildir. Evlilik konusunda ince eleyip sık dokur. Sevdiği kadını mutlu etmek ister ancak zaman zaman kaçamaklar da yaptığı görülür.  Kova erkeklerinin çok sadık olduğunu söylenemez. Bir Kova erkeği ile  hayat kuracak kadının her şeye hazırlıklı olması gerekir.

Balık Erkeği:  Balık burcu erkeklerinin konuşmaları gerçekten de güzeldir. Genel olarak balık erkekleri çapkın bir izlenim bırakırlar. Kadınlara ilgileri çok fazladır, neredeyse hepsinde bir güzellik bulabilirler. Aşk, Balık burcu erkekleri için çok önemlidir ve aşkın peşini bıraktığını neredeyse hiç birinde göremeyiz. Birlikte olduğu kadını mutlu etmek en büyük vasıflarıdır. Her kadınla güzel ve etkileyici konuştuklarından çapkın bir erkek izlenimi verseler de hayatlarının aşkını arama gailesi içindedirler. Hayal gücü çok geniştir. İlişkilerinde güven duygusuna çok önem verirler. İçli, şair ruhlu ve duygulu erkeklerdir Balık burcu erkekleri. Kıskanç bir yapısı vardır ama hayatındaki kadına bunu hissettirmemeye gayret gösterir. İdeal bir sevgilidir ancak ideal bir eş ve bir aile babası olduğu söylenemez.