Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Belediyesi Göktürk Ek Hizmet Binası’ndaki personeli ziyaret ederek,  kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kadınlara, orkide hediye eden Aydın, “ Kadınlar bir gün değil, 365 gün hatırlanmalı ve önemsenmeli” dedi. 
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Göktürk’te bulunan, Eyüp Belediyesi Göktürk Ek Hizmet Binası’ndaki personeli ziyaret etti. Personel ile sohbet eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Aydın, kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınlara orkide hediye etti. 




“KADINLAR BİR GÜN DEĞİL, 365 GÜN HATIRLANMALI VE ÖNEMSENMELİ” 

Toplumda kadının çok önemli yeri olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “ Kadınlar günü, anneler günü, babalar günü gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum. Bana göre kadınlar 365 gün hatırlanmalı ve önemsenmeli, babalarda öyle. Ama böyle bir gelenekte var. En azından bugün biraz daha özel anlamda hatırlatmak herhalde çokta yanlış bir şey değil. Kadınlar hayatın çok önemli bir temeli. Onlar olmasaydı hayat hiç olmazdı diye düşünüyorum. Kadınlarımızı, anneler olarak, eş, arkadaş, dost olarak seviyoruz. Onların her zaman yanımızda olmasını istiyoruz. Bugün vesilesi ile Göktürk’te bayan personelimize çiçek takdim ettim. Belediyemizin diğer birimlerinde çalışan personelimize de arkadaşlarımız benim adıma çiçekleri iletecekler. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Nice sağlıklı, huzurlu, uzun yıllar diliyorum” diye konuştu. 



"KADINLARA YÖNELİK BİRÇOK PROJEMİZ VAR"
Kadınlara yönelik birçok hizmet yaptıklarını belirterek sözlerine devam eden Aydın, “Kadınların, çocukların, yaşlıların, engellilerin anayasa değişikliği ile pozitif ayrımcılık yapılması konusunda önü açılmıştı. Bizde Eyüp Belediyesi olarak, yasaların getirdiği şartları, hem o anlamda hem de sosyal anlamda yerine getirmeye çalışıyoruz. Kadınlara yönelik birçok projelerimiz var. El Emeği Göz Nuru Kadın Emeği Değerlendirme birimimiz var. Orada kadınlarımıza birtakım imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Evlerinde kendilerince yaptıkları ürünleri sergiliyorlar. Bu şekilde hem hobi hem de bir uğraşı, boş vakitleri değerlendirme ve sosyalleşme anlamında bir fayda sağlıyor. Öte yandan da aile bütçelerine bir katkı sağlıyor. Çift yönlü faydası olan bir faaliyet. Bu çalışmalarımızı inşallah devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.