Karbonatlı maske

Karbonat, anti bakteriyel özelliği ile ciltte iltihap ve akne oluşumunu engeller. Cilt gözeneklerinin sıkılaşıp,  cildinizin daha genç görünmesine yardımcı olur.
 
Tarifi:
 
2 çorba kaşığı karbonat ile 2 çorba kaşığı maden suyunu macun kıvamına getirecek şekilde karıştırın. Gözeneklerinizin açık olduğu bölgeye veya akneli bölgeye bu malzemeyi uygulayın.  30 sn beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın. Etkili sonuç almak için 2 hafta boyunca 2 gün ara vererek kullanabilirsiniz.

Salatalık maskesi
 
Salata vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir. Cildin nem dengesini korur ve cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin karşılanmasını sağlar.
 
Tarifi:
 
4 dilim salatayı 2 çorba kaşığı limonla harmanlayın. Daha sonra limonlu salata dilimlerini robottan geçirin.  Jel kıvamına geldiğinde yüzünüzün tamamına uygulayın. 15 dk beklettikten sonra soğuk suyla durulayabilirsiniz. Bu maskesi maksimum haftada 3 kez tekrarlayabilirsiniz.

Yumurtalı maske
 
Yumurtanın beyazı özellikle cilt için oldukça yararlıdır.  Cildi sıkılaştırma, cilt gözeneklerini küçültme ciltte biriken fazla yağı alma gibi birçok etkisi vardır.
 
Tarifi:
 
1 adet yumurtanın beyazını ayırın.  İçerisine 2 çorba kaşığı yulaf,2 çorba kaşığı limon ekleyip karıştırın.  İyice kıvam aldıktan sonra yüzünüze sürün ve yarım saat bekletin. soğuk su veya ılık su ile durulayın. Bu maskeyi maksimum haftada 2 kere uygulamanız gerekir.

Argan yağı maskesi
 
Argan yağı E vitamini açısından oldukça zengindir. Cildin ihtiyaç duyduğu ve cilt için en önemli vitamin olan e vitamini ihtiyacını karşılamayı sağlar.
 
Tarifi:
 
Temizlediğiniz cildinizi kuruladıktan sonra elinize birkaç damla argan yağı alın ve elinizde yağı ısıtın. Yağ ısındıktan sonra cildinize masaj yaparak argan yağını uygulayın. cildinizin nem dengesine göre yağı yüzünüzde bekletin. Cildiniz çok kuruysa yarım saatten fazla bekletebilirsiniz. Daha sonra soğuk su ile durulayın. Bu maskeyi haftada sadece 1 kere uygulamanız gerekir.