Zirkonyum kaplama nedir? Zirkonyum kaplamaları, dişlerin rengini, şeklini ve boyutunu düzeltmek için kullanılabilen diş renginde bir restoratif türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Zirkonyum kaplama, diş porseleni veya seramik kaplama olarak da bilinir.  Zirkonyum diş kaplamaları son derece dayanıklıdır. Bu kaplamalar yüksek ısırma kuvvetlerine dayanabilirle. Yani elma veya fındık gibi sert yiyecekleri çiğneseniz bile zirkonyum diş kaplamanız çatlamaz. Bu da zirkonyum kaplamaların oldukça dayanıklı bir uygulama olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Zirkonyum kaplama doğal bir görünüme sahiptir. Çünkü bu uygulamalar, gerçek dişlere çok benziyorlar. Yeni gülüşünüzün mevcut gülüşünüze kusursuz bir şekilde uyum sağlaması için beyazın farklı tonlarından birini seçebilirsiniz. Dolayısıyla zirkonyum kaplama söz konusu olduğu zaman karşımıza son derece kullanışlı olan bir uygulama çıkmaktadır. Bir de zirkonyum kaplamaların uzun ömürlü bir kullanım özelliğine sahip olduğu bilinmektedir Bu durumun doğal sonucu olarak zirkonyum kaplamaların yeni nesil çözümleri ortaya koymak konusunda iddialı bir konuma sahip olduğu bilinmektedir.

Zirkonyum Kaplama Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Yeni nesil çözümler ortaya koyma kabiliyetine sahip olan zirkonyum kaplamalar; kuronlar ve köprüler gibi diğer restorasyon türlerinden daha ince yapılabilirler. Bu da onları gülümsediğinizde veya konuşurken daha az görünür hale getirir. Zirkonyum diş kaplamaları daha çekici bir gülümseme isteyen hastalar için popüler bir seçenektir. Zirkonyum diş kaplamaları aynı zamanda porselen kaynaşmış metal restorasyonlar olarak da adlandırılır.

Zirkonyum, diş restorasyonunda kullanıldığında doğal diş yapısına çok benzeyen hafif bir metaldir. Bu nedenle sıklıkla porselen veya kompozit rezin materyallere alternatif olarak kullanılmaktadır. Zirkonyumun hafifliği, kırılma riskini azalttığı ve restorasyonun diş üzerine yerleştirilmesini kolaylaştırdığı için avantajlıdır. Doğal dişlerin rengi ve yarı saydamlığı ile yakından eşleştikleri için zirkonyum diş kaplamaları, genel sağlığından ödün vermeden gülümsemenizin görünümünü iyileştirebilir.

Zirkonyum Kaplama Neden Tercih Ediliyor?

Zirkonyum, organik malzeme içermediği için geleneksel porselenden daha dayanıklıdır. Bu, diğer bazı restoratif materyallerin yapabileceği gibi zamanla lekeleri emmeyeceği veya renk atmayacağı anlamına gelir. Zirkonyum diş kaplamaları ince ve güçlüdür. Dişleri yeniden şekillendirmek, dişler arasındaki boşlukları kapatmak veya gülüşünüzün görünümünü iyileştirmek için kullanılabilirler.

Zirkonyum diş kaplamaları, zirkonyum oksit adı verilen bir malzemeden yapılır. Zirkonyum diş kaplamaları çok güçlü bir metal alaşımından yapılmıştır. Bu uygulama yaygın diş porselenlerinden daha güçlüdür ve bu nedenle daha zor vakalar ve daha büyük restorasyonlar için kullanılabilir.