14:47: TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Orta Çakallı köyünü PYD/PKK'dan temizledi.

12:03 :  Nisriyye ve Dükkan köyleri teröristlerden temizlendi


AFRİN'DEN ACI HABER

11:30: TSK : Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 09 Şubat 2018 tarihinde Afrin güney batısında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

09:55 : TSK, Zeytin Dalı harekatında öldürülen terörist sayısının 1062 olduğunu açıkladı.

09: 30 : ABD'li generallerle birlikte Menbic'e giden New York Times gazetesi, cephe hattından dikkat çeken fotoğrafları sayfasına taşıdı.

08.30 : Türk savaş uçakları, dört günlük bir aranın ardından YPG'nin terör mevzilerini bombardımana tuttu. Gece yarısı gerçekleşen hava harekâtında vurulan yerler arasında Afrinmerkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco bölgesi ve Kefr Cenne de var.

Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edildi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda sınır kesimlerinde terör örgütü YPG’yi büyük oranda etkisiz hale getiren TSK ve ÖSO güçleri, Şeyh Horoz köyü ve çevresinde bazı stratejik tepelerle üç köy daha ele geçirdi. Harekâtta 20. gün geride kalırken Genelkurmay, 1028 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bölgede bir taraftan Afrin’e yönelik büyük saldırı hazırlığı sürerken diğer yandan büyük bölümü kontrol altına alınan sınır hattındaki cephelerde stratejik dağlık ve tepelere yönelik operasyonlara devam edildi. Harekât dün iki askerin şehit edildiği, çok sayıda ÖSO savaşçısının yaralandığı Kilis sınır hattındaki Şeyh Horoz köyü ve tepelerinde yoğunlaştı. Bölgeye ilerleyen TSK ve ÖSO kuvvetlerine, sınır hattından obüsler ve tanklarla destek verildi.

3 köy daha ele geçirildi

Operasyon öğleden sonra hakim tepelerde yoğunlaşırken, bölgenin bir çok noktasında çatışmalar yaşandı. Akşam saatlerine doğru, Haris tepesinin de içinde yer aldığı bazı stratejik tepelerle üç köy ele geçirildi.

Harekâtın diğer kolları da Meydanke köyü ve çevresindeki dağlık bölgeleri obüs topları ile aralıksız bombalandı. Ardından farklı noktalardan dağlık kesimlere doğru karadan TSK ve ÖSO kuvvetleri ilerlemeye başladı. Aynı saatlerde TSK ve ÖSO güçleri, Cinderes ilçesine doğru yürüdü. Obüsler ise YPG hedeflerine etkili atışlar yaptı. Hamam köyü çevresinde ilerleyen güçlere ateş açılması sonucu bazı noktalarda şiddetli çatışmalar yaşandı.

Racu cephesinde de dün yoğun çatımalar yaşandı. Racu çevresindeki köyler ve tepelik alanlarda mevzilenen YPG’lilerin bulundukları noktalar obüslerle dövüldü. Ardından TSK ve ÖSO güçleri, YPG’li gruplara birkaç koldan saldırı başlattı. Bölgede yer yer çatışmalar yaşandı.