08:03 : TSK Zeytin Dalı harekatında öldürülen terörist sayısının 947 olduğunu açıkladı.

07.35 : Türk savaş uçakları Horoz Dağı ile Bülbül bölgesindeki terör mevzilerini bombardımana tuttu.

Zeytin Dalı Harekatı’nda 16. gün geride kaldı. Türkiye sınır hattında yer alan Bülbül kasabasında tamamen kontrolü sağlayan TSK ve ÖSO kuvvetleri, dağlık ve tepelik bölgelere doğru ilerliyor. Küçük Darmık’a bayrak dikilmesinin ardından ÖSO kuvvetleri desteğinde özel eğitimli komando birlikleri, terör örgütünün ana üs ve silah yığınağının bulunduğu Büyük Darmık’a doğru ilerliyor. Engebeli ve geçit vermez patikalardan ulaşılan dağlık bölgeye ÖSO ve özel kuvvetler, yürüyerek ulaşmaya çalışıyor. Büyük Darmık’taki PYD/PKK hedefleri önceki gün ve dün karadan obüsler, tanklar, füzeler; havadan ise F 16 savaş uçakları tarafından gün boyu bombalandı.

ÖSO ve özel kuvvetlerin hedefinde sınır hattından Burseya’ya, buradan Büyük Darmık’a ulaşan dağlık bölgede PYD/PKK’nın elinde bulunan 9 stratejik tepe yer alıyor. Tepelerde mevzilenen YPG’lilere yönelik önceki gün ve dün gün boyu savaş uçakları, obüs topları ve tanklarla nokta atışları yapıldı. Obüs saldırıları gece de sürdü. Tepelerin alınması ile Afrin ve Raco bölgesine harekat hız kazanacak.

MAYINLAR ENGEL OLDU

Dağlık bölgelerde yer alan YPG’nin eğitim kampları, tünelleri, geçiş yollarının alınmasına yönelik nokta operasyonları ise dün devam etti. Özel kuvvetler ve ÖSO gruplarının dağlık bölgelerde ilerlemesi bölgeye döşenen Rus mayınları nedeniyle beklenen oranda gerçekleşemiyor. Harekata katılan savaşçılarla birlikte ön cephede görev alan mayın uzmanı ekipler mayınları etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Kilis’in karşısında yer alan Afrin’in Şeran beldesinden Bülbül bölgesine doğru yayılan harekat kapsamında Şeltah, Şeyh Horoz, Dersavan, Arapviran köyleri ile Küçük Darmık dahil üç tepe ele geçirildi. Büyük Darmık’a doğru kapsamlı harekat planı yapılıyor. 

BİR KÖY DAHA ALINDI

Dün öğleden sonra Afrin’in batısında yer alan Şeyh Hadid bölgesindeki Hac Bilal köyü de YPG’den alındı. Hac Bilal, Şeyh Hadid belde merkezine açılan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunuyor.

İLERLEYİŞ SÜRÜYOR

TSK ve ÖSO kuvvetleri, Bülbül kasabası yanı sıra özellikle Raco bölgesine yönelik dün karadan ve havadan kapsamlı operasyonlara devam etti. Bölgede YPG hedeflerine yönelik sürdürülen harekatta dünkü gelişmeler ise şöyle kaydedildi:

- Cinderes’e doğru ilerleyen TSK ve ÖSO kuvvetleri, dağlık bölgede yer alan Aşkan, Haribi, Hamam köyleri ile Birkadar dağına birkaç koldan saldırı gerçekleştirdi. Karadan sürdürülen harekata F-16’lar da havadan destek verdi. Bölgedeki YPG mevzileri etkili vuruldu.

- Raco ilçesine ilerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO güçleri, ilçeye ulaşan yol güzergahında bulunan Cela, Canka, Çakmaka ve Gırbela köylerinin dağlık kesimleri savaş uçakları tarafından bombalandı. Ardından bölgeye yönelik yoğun top atışları gerçekleştirildi. Kevreker bölgesinde ilerlemeye çalışan TSK ve ÖSO kuvvetleri ile YPG’liler arasında dün şiddetli çatışmalar yaşandı. 

32 NOKTA KURTARILDI

Hac Bilal, Şeyh Hadid belde merkezine açılan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunuyor. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin’in beş beldesinde 1’i belde merkezi, 21’i köy, biri köy altı yerleşim ve 9’u stratejik dağ veya tepe olmak üzere 32 noktayı örgütten kurtarmış oldu. Terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

“Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe’yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak ve Hac Bilal köyleri, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi’ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü”.