Dinimize göre maddi durumu iyi olan herkes her yıl malının ve kazancının belli bir kısmını dağıtmakla yükümlüdür. Her ne kadar günümüzde önemini kaybediyor gözükse de bu vecibesini yerine getirmeye çalışan birçok kişi mevcut.

Eğer siz de zekat vermek istiyor ancak paranızı verecek kimse bulamıyor iseniz Şefkat Eli Derneği’nden destek alabilirsiniz. Web siteleri üzerinden hizmet veren dernek, dini vecibelerinizi yerine getirebilmeniz için size birçok seçenek sunuyor.

Bağış Yapabilirsiniz

Dini vecibeler yerine getirilebilmek için bazen başka insanlara ihtiyaç duyar. Bu vecibede de etrafınızda yardıma ihtiyaç duymakta olan kişiler bulmanız gerekir. Lakin günümüzde çalışma hayatı ve etrafına eskiye nazaran daha kapalı bir toplum yapısı olmasından ötürü bu oldukça zor bir hal almaya başladı.

Dernek, sitesi üzerinden her türlü dini görevinizi yerine getirebilmenizi sağlıyor. Zekatınızı ekmek bağışından gıda paketine, giyim paketlerinden mobil aşevlerine desteğe kadar birçok farklı yoldan verebiliyorsunuz. Siteden ister havale isterseniz de kartla ödeme yapabilmeniz sağlanıyor.

Zekatlarınızı Doğru Kişilere Verebilirsiniz

Zekatlarınızı doğru bir şekilde ve zamanında verebilmeniz için derneğe müracaat edebilirsiniz. Sitede diğer saydığımız yardımların dışında da birçok yardım seçeneği var. Örneğin savaş bölgelerinde briket evlere destek olabilirsiniz. Ya da cami veya mescit inşaatlarına katılabilir, yardım görevinizi bu şekilde yapabilirsiniz. Ülkenin çeşitli yerlerindeki külliye yapımlarına da maddi yardımlarda bulunabilirsiniz.

Zekatınızı Online Ödeme ile Verebilirsiniz

Zekatınızı online yani internetten ödeme yaparak yapmanızda bir sakınca bulunmamaktadır. Bu sebeple dini yönden bir çekince duymanıza gerek yok. Derneğe yardımınızı yaparken de durumu olmayan bir kişiye yardımınızı banka hesabına yollayarak yaptığınızı düşünebilirsiniz.

Dernek sizin hesaplarına attığınız yardım parasını Müslüman toplumlarda zorluklar altında yaşamını sürdürmeye çalışan ailelere götürüyor. Yardımınızı vermeniz için hiçbir süre kısıtlaması bulunmamakla birlikte daha önce yaptığınız yardımın üzerinden bir sene geçtikten sonra yeniden yardım yapmanız gerekir.

Ülke Dışında da Yardım Faaliyetleri

Derneğin sadece bizim ülkemizde faaliyetleri bulunmuyor. Ülke dışında da özellikle açlıkla ve savaşlar ile mücadele eden bölgelerde de faaliyetlerini sürdüren dernek sayesinde bu bölgelere de evinizden yardımlarda bulunmanız mümkün. Yapmanız gereken sadece zekatınızı derneğin hesap numaralarına yatırmak oluyor. Dernek faaliyetleri devlet tarafından da tanınan yasal bir zeminde sürdürüldüğü için hiçbir kuşku duymadan güvenle yardımlarınızı yapabilirsiniz. Susuzlukla mücadele eden bölgelerde su kuyularının açılmasına katkıda bulunarak da yardımlarınızı yapabilmeniz mümkün.

Yardımınız Hangi Ülkelere Ulaştırılıyor?

Zekatınızın depremden, selden yani doğal afetten etkilenen ülkelere, savaştan etkilenen insanlara ve açlıkla mücadele etmek zorunda kalan toplumlara ulaştırıldığı ifade ediliyor. Derneğin yardım faaliyetlerine devam ettiği ülkelere örnek olarak Gazze, Suriye, Etiyopya, Mozambik, Çad, Gana ve Yemen gibi ülkeler verilebilir. Bu ülkelerin dışında da zekatınız birçok ülkeye hızlı bir şekilde ulaştırılıyor.

Kaynak: https://www.sefkateli.org.tr/tr/zekat-bagisi