Ev taşıma işlemlerinin gerek Dünya genelinde gerekse şehirlerarası büyük gelişmeler gösterdiği bir dönem içerisindeyiz. Bu dönemde genel ağ bağlantılarının bolca kullanıldığı ve insanların daha çok ihtiyaç duyduğu hizmet Yurtdışı ev taşıma olmaktadır. Yurtdışı ev taşıma işlemleri genel anlamda iki ülke arasında evin tamamını veya bir bölümünü tırlar aracılığıya taşıma işlemidir. Eşyaları adresten alıp adrese teslim edilinceye kadar geçen süre içerisinde taşıma evresi farklı aşamalardan geçmektedir. Tüm bu aşamalarda bir bütün olarak incelendiğinde Uluslararası eşya taşımacılığı olarak adlandırılmaktadır.

Uluslararası eşya taşımacılığı işlemlerinde firmaların hata yapma olasılıkları yok denecek kadar azdır. Küçük ve telafi edilebilir gibi görülen küçük bir hatanın dahi uzun solukta taşımayı oldukça olumsuz etkilediği görülmektedir. Bu anlamda doğru şekilde hareket etme Yurtdışı ev eşyası taşıma firmalarının başlıca prensibidir. Bu yüzden Yurtdışı ev taşıma firmaları uyguladıkları her adımda ileriyi düşünerek harekete devam etmektedir.

Yurtdışı Ev Taşıma ve Uluslararası Eşya Taşımacılığı İşlemlerinde Hassas Noktalar

Gümrük Belgeleri

Yurtdışı ev taşıma işlemlerinin sorun çıkarmadan devam edebilmesi için gerekli yazılı belgelerin büyük bölümü gümrük belgelerinden oluşmaktadır. Karayolu eşya taşımacılığı işlemlerinde ülke sınırı geçişlerinde kontrol edilen gümrük belgelerinin eksiksiz olma zorunluluğu vardır. Gümrük belgelerinde eksikliklerin ve hataların bulunması taşıma işleminin yarıda kalması için yeterli olacaktır. Bu anlamda eşyaların gideceği ülkenin Türkiye konsolosluğuna başvuruda bulunulur. Konsolosluğun yazılı izni gerekli kurumlarda gümrük belgesi haline getirilmektedir. Bu sayede uluslararası eşya taşımacılığı hizmetinin yarıda kalma olasılığı ortadan kalkmış olmaktadır.

Paketleme ve Kargolama İşlemleri

Yurtdışı eşya taşıma işlemlerinde bir başka kriter ise elbette ki paketleme ve kargolama işlemleridir. Günlerce yolculuk giden eşyaların sorunsuz bir şekilde adrese teslimatı için geniş paketleme işlemlerine tabi tutulması önemli bir kriterdir. Paketleme işlemlerinde dikkat edilmesi gerekilen noktalar arasında:

-Eşyaların doğru şekilde tırlara yüklenmesi

-Eşyaya özel hareket etmek, kırılacak olan eşyalara özel hassasiyetle yaklaşmak

-Eşyaların kargolanmasında kullanılan kartonların kalın olmasına özen göstermek şekilde sıralanabilir. Tüm bu faktörlerin doğru şekilde yerine getirilmesi taşınacak olan ürünlerin hasar görmeden adrese teslimi için önemlidir. Yurtdışı ev taşıma firmaları da paketleme ve kargolama işlemlerinde bu gibi faktörleri baza almaktadır.

Müşteriyi Bilgilendirme

Yurtdışı ev taşıma işlemlerinde müşteriyi doğru şekilde bilgilendirmek oldukça önemlidir. Firma, müşterinin ürünlerinin yer takibini doğru şekilde yapmak ve müşteriyi bu doğrultuda bilgilendirmelidir. Aynı zamanda taşıma işlemi öncesi firmanın müşteriye yapacakları işlemlerin aşamalarını belirtmesi önemlidir. Bu sayede müşterinin aklında yer edinecek soruların büyük bir bölümü cevaplanmış olacaktır. Bunun yanı sıra Firmanın müşteriyi bilgilendirmesi müşteri memnuniyeti için de oldukça önemlidir.

Bütün yurtdışı lojistik ihtiyaçlarınız en uygun ve güvenilir nakliyat firması İnter Lojistik sitemize bu linkten ulaşabilirsiniz https://www.interlojistik.com.tr