Yatak odası, evlerimizin en önemli ve özel alanlarından bir tanesidir. Bu özel alanın konfor sağlayacak ve estetik görünecek şekilde dizayn edilmesi gerekir. Satın aldığınız yatak odası takımı modelinin ise işlevselliği ve görünümü tatmin edici olmalıdır.

Herkesin hayalini kurduğu bir ev dekorasyonu vardır. Bu hayale kavuşmak için yüksek miktarda masraflar yapılır fakat yine de sonuç beklediğimiz ve hayalini kurduğumuz gibi olmayabilir. Aslında hayalini kurduğumuz ev dekorasyonuna sahip olmak için çok büyük paralar harcamamıza gerek yok. Bunun için yapmamız gereken evimiz ve kendi zevklerimiz için tasarlanmış kaliteli ürünleri bulmak ve bu ürünleri birbiri ile uyumlandırmaktır.

Bu yazımızda yatak odası takımları arasından nasıl seçim yapmalısınız? Yatak odanızın kullanım kapasitesini nasıl arttırırsınız? Yatak odanızın dekorasyonunu nasıl olmalı? Gibi sorulara cevap vereceğiz.

Yatak Odası Takımları Arasında Nasıl Seçim Yapılmalı?

Yatak odası takımları, çok farklı modellerde ve farklı fiyat aralıklarında karşımıza çıkmaktadır. İnternet kullanımının artması ve yenilikçi çizgilerin yansıtıldığı yatak odası takımlarının piyasaya sürülmesi, büyük bir pazarı bizlere sunmaktadır. Ürün çeşitliliğinin fazla olması, aradığınız ürünü bulma imkanınızı arttırsa da, doğru ürünü bulma olasılığınızı azaltacaktır. Bu nedenle yatak odaları takımları arasından sizin için en uygun olanı seçmenize yardımcı olmaya çalışacağız.

  • Yatak odası takımı almadan önce yatak odanızın ihtiyaçlarını bilmeniz ve iyice belirlemeniz gerekiyor. Eğer ihtiyacınızın ne olduğunu iyi bilirseniz, doğru seçim yapmanız kolaylaşacaktır. Gardırop, karyola, şifonyer gibi ihtiyacınız olan tüm parçaları belirledikten sonra modellere bakmalısınız.
  • Yatak odanızın renginin de huzurlu bir ortam yaratmak açısından çok önemli olduğunu belirtmeliyiz. Yatak odaları takımı arasından seçeceğiniz modelin ve renklerin sizi yansıtmasını sağlamalı, uyku ve dinlenme kalitenizi arttırmasına yardımcı olmalı ve evinizin renk tonları ile uyum içerisinde olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Yatak odaları uyuduğunuz alanlar olduğu için, beyaz yatak odası takımı modellerine göz atmanızı tavsiye edebiliriz. Açık tonlara sahip olan renkler iç açıcı ve ferahlatıcı etkiye sahiptir. Bu konuda müşterilerini düşünerek hareket eden Gündoğdu Mobilya firmasının modellerine göz atabilirsiniz. Son dönemlerin popüler mobilya firmaları arasında olan Gündoğdu Mobilya’nın beyaz yatak odası takımı dışında farklı renk seçeneklerine sahip modelleri de mevcuttur. Eğer yatak odanızın rahatlatıcı bir etkiye sahip olmasını istiyorsanız, duvarlarınızı mavi renge boyatabilirsiniz. Mavi renk, beyaz renk mobilya ile uyum içerisinde olacak ve rahatlık etkisi yaratacaktır.

Peki, Yatak Odanızın Kapasitesini Nasıl Arttırabilirsiniz?

Yatak odanızı oluştururken ve yatak odası takımı satın alırken, öncelikle odanın büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısınız. Eğer boyut olarak büyük bir yatak odasına sahipseniz, takım alırken daha çok parça seçebilir ve büyük boyutlara sahip modellere yönelebilirsiniz. Bu sayede gardırop seçerken depolama alanı fazla olan modelleri tercih edebilecek, komodin veya şifonyer sayısını ihtiyacınıza göre belirleyerek kullanım kapasitenizi arttırabileceksiniz.

Küçük bir alana sahipseniz, tercih edeceğiniz yatak odası takımı modeli de daha küçük boyutlara ve daha az parçaya sahip olacaktır. Bu durumda kullanım kapasitenizi arttırmak için, ihtiyacınız olan parçaları daha büyük boyutlarda, daha az ihtiyaç duyduğunuz parçaları ise küçük boyutlarda tercih etmelisiniz.

Yatak Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Yatak odası dekorasyonuna, öncelikle takımın parçalarının doğru konumlandırılmasıyla başlanmalıdır. Konumlandırma yaparken kendi zevkinizi ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin; komodininizi yatağınızın başucuna koyarak, kullanım kolaylığı elde edebilirsiniz.

Yatak odanızı dekore ederken kullandığınız renklere uygun dekoratif eşyalar tercih etmeli ve bu eşyaları modern bir şekilde konumlandırmalısınız. Yaşam alanınızın dar olmaması için çok fazla dekoratif eşya kullanarak odanızı boğucu bir hale getirmemelisiniz.