Özellikle geçen sene emisyon skandalı ile gündeme gelen ve dünya genelinde müşteri profili konusunda bir düşüş yaşayan Alman devi Volkswagen, sonrasında ise tekrar çıkışa geçmeyi başarmış, hatta merkez binaları genişletme kararı almıştı.

Bu kararının ardından binalarının bulunduğu alanlarda inşaat çalışmalarına başlayan Volkswagen, Wolfsburg'dabulunan binasının genişletme çalıştırmalarında toprak altında dört farklı metal parçası saptamıştı. Bu parçalardan biri ise bomba çıktı.

1937 yılında kurulan ve Adolf Hitler'in başında olduğu Nazi Almanyası döneminde, Hitler emrine çalışan fabrikalar arasında bulunan Volkswagen, fabrikalarında Hitler'in emri ile halka özel, ucuz araçlar üretmekteydi (zaten Almanca 'halk arabası' anlamına gelmekte Volkswagen). Ancak İkinci Dünya Savaşı döneminde Volkswagen fabrikalarında -sizin de tahmin edebileceğiniz gibi- sadece araba üretilmiyordu (en azından Nazilere ait bir fabrikaydı, bu da onu hedeflerden biri yapıyordu).

Günümüzde, Wolfsburg fabrikası civarında araştırma yapan ekip, büyük kütlede dört farklı metal parçasına rastladı. Bu parçaları bir bir çıkaran ve inceleyen ekip, son parçada ise tahmin ettikleri şeyi buldu; 250 kiloluk, patlamamış bir bomba.

Amerika'ya ait olduğu ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atıldığı tespit edilen bomba, her türlü patlama riskine karşın pek çok uzman yardımı ile bulunduğu yerden çıkartıldı. Tabi bu tarz şeyler aslında bölgede yaşayanlar için artık normal karşılanmakta. Zira savaş döneminde özellikle Wolfsburg bölgesi ağır saldırı altında olan bölgelerden biriydi ve savaş sonrasında bölge bulunan patlamamış bombanın haddi hesabı yok.

Yetkililer, günümüzde bile henüz bulunmamış pek çok patlamamış bombanın bölge civarında olduğunu söylemekte.