2 ton el yapımı patlayıcı

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde önemli yurtiçi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, önceki gün Silopi’de bir, Sur’da bir PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda Cizre ve Silopi’de beş militan ise sağ olarak yakalandı.

Bugüne kadar Cizre’de 160, Silopi’de ise 21 terörist etkisiz hale getirildi. Cizre’de 93 hafif silah fişeği ele geçirildi, sekiz el yapımı patlayıcı imha edildi, 22 barikat da kaldırıldı. Silopi’de ise bir el bombası, iki tabanca, dokuz av tüfeği ele geçirilirken, 15 el yapımı patlayıcı imha edildi. Sur’da da üç el yapımı patlayıcı imha edildi, dört barikat kaldırıldı.

Mardin Dargeçit’te devam eden operasyonda, altı kalaşnikof tüfek, 15 piyade tüfeği şarjörü, bin 730 piyade tüfeği fişeği, 24 roketatar mühimmatı, 20 roketatar sevk fişeği, 30 bidon halinde 2 ton el yapımı patlayıcı, 14 el bombası, el yapımı patlayıcı haline getirilmiş 10 voleybol topu, bir av tüfeği, üç telsiz, çok sayıda pil, kablo ve ilk yardım malzemesi ele geçirildi.

5 mayın ele geçirildi

Uludere’de yapılan operasyonda, bir makineli tüfek, üç kalaşnikof piyade tüfeği, iki keskin nişancı tüfeği dürbünü, 42 keskin nişancı tüfeği şarjörü, 615 keskin nişancı tüfeği fişeği, 240 makineli tüfek fişeği ve beş anti personel mayını ele geçirildi. Van Edremit kırsalında, iki kalaşnikof piyade tüfeği, beş piyade tüfeği şarjörü, 113 fişek ile iki el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Nusaybin’in Duruca Mahallesinde, 6 Aralık 2015’te taktik tekerlekli zırhlı aracına el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunulması ve araç içerisinde bulunan altı personelin yaralanması olayının faili iki PKK militanının da yakalandığı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Şırnak’ta 181 PKK’lı ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda önceki gün 1 PKK’lının gözaltına alındığını, kentte toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 160 olduğunu açıkladı. 93 adet hafif silah fişeğin ele geçirildiği, 8 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, 22 barikatın kaldırıldığı belirtildi. Silopi’de ise 1 PKK’lının ölü, 4 PKK’lının ise sağ olarak ele geçirildiği ve ilçede toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 21 olduğu açıklandı