Vinç kabinleri, diğer ismiyle operatör kabinleri operatörleri farklı iklim ve çalışma koşullarından korumak adına tasarlanmıştır. Vinç operatörleri hava şartları nasıl olursa olsun çalıştıkları için kabinleri kaliteli ve korunaklı olmalıdır. Aynı şekilde çalışma ortamları da kabin içinde bulunmalarını gerektirmektedir.

Operatörler çoğu zaman çalışma saatlerinin tamamını vinç kabinlerinin içinde geçirirler, bu yüzden konforlu ve sağlam bir kumanda merkezine sahip olmaları gerekir. GL Makina sitesinden konuyla alakalı daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz, uzun yıllardır yürüttükleri çalışmalar ve imalat öncesinde yapmış oldukları saha çalışmaları ile operatörlere en uygun kabinleri üretmektedirler. Operatörünü maksimum verimle çalışabilmesi için kabinlerin kaliteli olması gerekir. Kaliteli makinede bazı özellikler bulunmalıdır. Vinç tamponları sayesinde aracınıza gelecek olan darbeler engellenir, meydana gelen çarpma etkilerini en aza indirger, en üst düzeyde güvenlik sağlar. Bu sebeple vinç tamponları vinçlerin olmazsa olmazıdır.

Vinç Kabinlerinin Sahip Olması Gereken Özellikler

Vinç kabinleri farklı model ve çeşitlere sahip olabilir. Ancak hepsinde benzer özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler kalitelerini ortaya koymaktadır. Genel özellikleri şu şekildedir;

  • Zorlu çalışma şartlarına uygun mekanik yapı
  • Optimum görüş alanını sağlayacak panoramik cam görünümü
  • Operatörün iş güvenliğini koruyacak ergonomik tasarım

Yanlış tasarımlar iş veriminin düşmesine neden olur. Bunun dışında operatörün sağlığı içinde hiç iyi değildir. Uzun çalışma saatleri boyunca içinde kaldığı için ergonomik olarak kötü tasarımlı kabin kişide bel ağrısı, aşırı yorulma, boyun fıtığı, yetersiz ısı ve ses yalıtımına bağlı olarak fiziksel ve psikolojik şikayetler oluşmasına neden olabilir. Özellikle büyük motorların ve çalışırken ısınan cihazların yanmasını önlemek adına endüstriyel klimalar sıklıkla kullanılmaktadır. Vinç kabinleri üretilmeden önce mutlaka saha incelemesi yapılmalıdır. GL Makina sayesinde ürünleri en hızlı ve güvenilir şekilde tedarik edebilirsiniz.