Kesintiye uğramadan çalışma potansiyelleri bulunan bilgisayarların diğer adı ile sunucuların web sitelerini barındırma durumlarına bağlı olarak VPS, VDS ve fiziksel sunucu gibi farklı seçenekleri vardır. Sunucular internetin beyni görevini görürler. Bunun yanında bunlar arasında en verimli çalışanları VDS sunuculardır. Bu nedenle vds kiralama günümüzde son derece yaygındır. VDS kelimesinin Türkçe açılımı sanal atanmış sunucu şeklindedir.

Sanallaştırma sunucusu ile sunucu donanımının tamamen birbirinden farklı sunucular haline dönüşmesi anlamına gelir. Web sitesi sahipleri çoğunlukla sitelerini VDS üzerinde barındırmayı tercih eder. Kendilerine özel olarak ayrılan işlemci ve RAM kaynakları da bulunur. Bu sunucular sahip oldukları performans kaliteleri ile DEdicated ortamına yakın olmaları ile de bilinirler.

Sunucu barındırma hizmetleri sayesinde çeşitli işlemlerin hızlı bir şekilde halledilmesi mümkün olur. Web sitelerinin bu yol sayesinde daha kaliteli bir yapısının olduğunun anlaşılması da mümkündür. VDS sisteminin bulut alt yapısı da bulunur. Verimek sitesi üzerinden VDS kiralama hizmetleri alınabilir.

VDS Ne İçin Kullanılır?

VDS sunusunun çeşitli faydalarının bulunması nedeniyle kullanımı oldukça yaygındır. VDS, CPU ve RAM gibi kaynakların paylaşımına izin vermez. Bunların hepsi kullanıcılara özel bir şekilde aktarılır. Bunun yanında kullanıcılar birbirlerinin web sitesi kaynaklarını da göremez. Bu nedenle verimli bir şekilde çalışma sağlanması mümkün olur.

VDS sunucu root erişimi ile web sitesi sahiplerinin sunucu üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasına imkan tanır. VDS, web trafiği ile de kolay şekilde baş edebilir. VDS üstünde bulunan web siteleri bu sebeple yoğunluk nedeniyle donma ya da çeşitli sorunlara maruz kalmaz. VDS sayesinde web siteleri ihtiyaç duyduklarında kolay bir şekilde kaynak artışı gerçekleştirebilirler.

Reseller hosting paketleri de RAM, CPU, HDD gibi farklı donanım özellikleri ile piyasaya sürülür. Reseller hosting paketlerinin çoğu kullanıcı kaynaklarını kendi belirleme özelliklerine sahiptir. Hosting firmaları tercih edilen özelliklere bağlı olarak paket fiyatlarını belirler. Reseller hosting paketlerinin kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak kişiselleştirilmesi de mümkündür.

VPS ile VDS Arasındaki Farklar Nelerdir?

VPS sanal özel sunucunun VDS sanal atanmış sunucunun kısaltması olarak karşımıza çıkar. İki durumda da kullanılan yöntemler farklılık gösterir. VPS ve VDS sistemleri sanallaştırma kullanılarak üretilir. Sanal atanmış sunucular paravirtualization sonucunda meydana gelir. Ekran kartlı sunucu programların çalıştırılması, oyun oynamak ve canlı yayınlar için kullanılabilir. Bu ürünler yüksek performans elde etmek için tercih edilir. Bu hizmetler yüksek bant genişliği tarzında üst seviyelerde hizmetler bulundurması nedeniyle ön plana çıkar.

Verimek üzerinden bu hizmetlerin alınması mümkündür. VDS kiralama işlemleri günümüzde kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen hizmetler arasında yer alır. Bu kiralama işlemleri ile web sitelerinin daha iyi olması amaçlanır. VDS kiralama sayesinde web sitelerinin daha hızlı olması sağlanabilir.