İstanbul Tabip Odası ve SES sendikası hastane temsilcisi Dr. Özkan Gülmez, ilk uyuz tanısının dahiliye kliniğinde çalışan iki personele 15 Temmuz’da konduğunu ancak bunun üstünün örtüldüğünü öne sürdü. Dr. Gülmez, aradan geçen iki ayda dahiliye kliniğinden 3 taşeron sağlık işçisi, 4 hemşire, 3 doktor daha uyuz tanısıyla tedavi görmeye başladığını söyleyince olayların ayyuka çıktığını anlattı.

‘KONUŞULMASIN DİYE BASKI VAR’

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen de hastane yönetiminin çalışanların bu sorunu konuşmaması yönünde baskıcı davrandığını öne sürerek, “Evet bulaşıcı hastalıklar her yerde olabilir. Ama buradaki gibi maskelemek, baskılamakla daha büyük bir kitlenin riske girmesine yol açılıyor” dedi.

‘UYUZ VAR KARANTİNA YOK’

İSTANBUL Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği de yazılı açıklama yaptı: “Hastanemizin acil kliniğine bağlı acil dahiliye ünitesinde çalışmakta olan 7 personelde uyuz hastalığı tespit edilmiş olup gerekli tedavileri yapılmıştır. Hastanemiz hizmete kesintisiz devam etmektedir. 3’üncü Dahiliye Servisi ise yeni hastane inşaatı çalışmaları kapsamında boşaltıldı.”