Nefes almak bir canlının yaşamını sürdürmesi için en temel ihtiyaçtır ve sağlıklı nefes almak özellikle mikroplara karşı korunmak ise hayati önem taşır. N95 maske sağlığı en çok koruyan maskeler arasındadır ve filtreleme verimliliği 95 sayısı ile ifade edilir. Yüze takılan maskeler havada bulunan ve gözle görülmeyen mikropları %95 oranında filtreleyerek nefes alındığında solunan havayı etkili bir biçimde temizler. Özellikle salgın dönemlerinde oldukça kullanışlı olan ürün tıp alanı da başta olmak üzere birçok farklı sektörden kullanıcı tarafından kullanılır. Koruyucu özelliği yüksek olan N95 maske burnu ve ağzı kapatarak yüzü tam anlamıyla kavrar.

Görülmeyen Düşmanlarla Karşı Savaşçı: N95 Maske

Mikrop, virüs ve enfeksiyonlar havada asılı kalır ve korunmak için maske kullanılır. Salgın döneminde tercih edilen tek kullanımlık maskelere alternatif olan N95 maske üzerinde hava filtreleyen ventiller bulunur. Ventiller nefes alırken kapalı ancak nefes verirken ise açık konuma gelir ve dışarıdan mikrop ve virüs kapmayı en aza indirir.  Uzun süre kullanımı tavsiye edilmeyen bu ürünün kullanım ömrü bulunulan ortama göre farklılık gösterir. Salgın döneminde uzun süre kullanımı tavsiye edilmeyen ürünler ventilsiz olarak da üretilir. Sahip olduğu teknik detaylar ile maske içerisinde yüz terlemez ve maske serin kalır. Enfeksiyonlu hastalardan sağlıklı kullanıcıları korumak için tasarlanan ürün solunum yolu ile bulaşan hastalıklara karşı koruma kalkanı görevi görür.

N95 Maske Alacak Kullanıcılara Tavsiyeler

Sağlığınızı korumak için tercih edeceğiniz maskenin öncelikle kalitesine dikkat edebilirsiniz. Onlarca farklı marka arasından size uygun olanı tercih etmek için güvenilir firmalardan ürün satın alabilirsiniz. Sağlığınızı sizin için düşünen maskelerin üretildiği malzemeleri inceleyebilirsiniz. Kaliteli materyal kullanılarak üretilen maske çeşitlerini tercih ederek sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Maske seçimi yaparken yüzünüze tam uyan modelleri tercih ederek solunum yolunuzu koruyabilirsiniz. Uzun saatler boyunca maske kullanmak zorundaysanız yüzünüzü sıkmamasına özen gösterebilirsiniz. Sağlık sektöründe çalışıyorsanız son zamanlarda kullanımı oldukça yaygın olan N95 maske satın alabilirsiniz. Üstün koruma özelliği bulunan ürünü satın alırken ventil kalitesini de göz önünde bulundurabilirsiniz.