Adana Yüreğir, Kabaktepe Mahallesi'nde oturan Ebru-Bahri Uykaç çifti, dün öğle saatlerinde çocuklarıyla gezmeye çıktı. Ailenin en küçük çocuğu 3 yaşındaki Fatih otomobilde uyudu. Fatih’i otomobilde bırakan Uykaç çifti, diğer 2 çocuklarıyla Bakımyurdu Caddesi’ndeki Prof. Dr. Sebahattin Zaim Parkı’na gitti.
Emniyet Müdürlüğü yanında oldukları için güvende hisseden Bahri Uykaç, kapılarını kilitlemediği otomobilin camlarını da açık bıraktı. Parka girdikten 10 dakika sonraanne Ebru Uykaç, Fatih'i kontrol etmek için aracın yanına gitti, ancak küçük çocukyoktu.

Türkler bıraktı Suriyeli kurtardı

MUHTARA GÖTÜRMÜŞLER

Ebru Uykaç, çocuğunun kaçırıldığını düşünerek koşturmaya başladı. Parkı dolaşıp, süs bitkilerinin altına bile bakan anne Uykaç, küçük Fatih'i bulamayınca 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi.
Çok sayıda polis yaklaşık 1 saat Fatih’i aradı ama bulamadı. Aile büyük korku ve panik yaşarken, polise, yaklaşık 250 metre ilerideki Gülpınar Mahalle Muhtarlığı'nda 3 yaşlarında bir çocuk olduğu ihbarı yapıldı. Uykaç Ailesi, muhtarlığa götürüldü. burada küçük Fatih’i gören anne ve baba sevinçten gözyaşlarına boğulurken, Fatih’in uyanınca otomobilden indiği, çocuğu ağlarken gören Suriyelilerin de kaybolduğunu sanıp, muhtarlığa teslim ettiği anlaşıldı.