Türkiye’nin en çok turist çeken bölgeleri 2016 yılında büyük bir düşüş içine girmiş, yabancı turistlerden beklenilen ilgiyi görememişti. Siyasi ve diğer nedenlerden dolayı tercih edilmeyen Türkiye, 2017’ye hızlı giriş yapmak istiyor. Rusya ile düzelen ilişkiler ve yapılan pazarlama çalışmalarından sonra otellerdeki doluluk oranı artıyor. Yapılan araştırmalara göre Ruslar 2017’de tekrar Türkiye’ye dönüş yapacak.

Antalya, Marmaris, Bodrum gibi tatil şehirlerini tercih eden Almanlar, Hollandalılar ve diğer Avrupalılar 2016 yılında Türkiye’yi güvenli bulmadığından dolayı tercih etmemiş, bu da Türk turizmini olumsuz yönde etkilemişti. Turizm ve ulaşım firmalarının yapmış olduğu kampanya ve reklamlar sayesinde daha fazla kitleye hitap edilerek turistlere fırsatlar sunuldu. Ayrıca düzeltilen ilişkiler ve çözülen sorunlarla yabancı turistlerin tekrar döndürülmesi hedefleniyor.

En fazla turist çeken bölgelerden biri olan Kapadokya için THY özel bir reklam hazırlamış, Kapadokya’yı dünyaya duyurmuştu. Bunun etkilerini en iyi şekilde almak isteyen Kapadokya, 2016 yılından çok daha fazla otel rezervasyonu aldı.

Uygun uçak bileti kampanyaları ve otel fiyatlarıyla Türkiye’yi tekrar turizmin kalbi haline getirme çalışmaları devam ediyor. Yaşanılan sorunlara üretilen çözümler de bunun en büyük habercisi. Ortaya çıkan alo trafik şikayet hattı gibi tüm insanlara hizmet eden çözümler büyük ilgi görürken insanların tatile güvenle çıkmasını da sağlıyor.

Uygun uçak biletleri, erken rezervasyon fırsatları, otel kampanyaları ve avantajlarla hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisi çekiliyor. Özellikle erken rezervasyon 2017 fırsatları oldukça yüksek talep gördü. %50’ye varan indirimler her kesimin ilgisini çekerken, lüks otellerde ekonomik fiyatlara tatil yapmak hayal olmaktan çıktı. Kıbrıs, Bodrum ve Antalya en çok tercih edilen yerler olurken diğer tatil bölgelerinde de otellerin doluluk oranı yüz güldürüyor. Özellikle kış döneminde Uludağ ve Erzurum gibi turizm noktaları doldu taştı. Aynı performansın yaz turizminde de görülmesi bekleniyor.