Toplam Verimli Bakım (TVB) nedir?

Hemen hemen tüm endüstriyel üretim süreçleri, makinelerin yardımıyla yürütülür, bu nedenden dolayı üretime yönelik her organizasyon büyük ölçüde makinelerine bağlıdır. Makinelerde, ekipmanlarda veya önemli araçlarda bir arıza veya uzun süreli bir aksama meydana geldiğinde, bunun otomatik olarak toplam üretim için geniş kapsamlı sonuçları olacaktır.

Toplam Verimli Bakım (TVB), makineler, ekipman, çalışanlar ve destekleyici süreçler aracılığıyla üretim ve kalite sistemlerinin bütünlüğünü koruma ve iyileştirme yöntemidir. TVB çok değerli olabilir ve hedefi temel iş süreçlerini iyileştirmektir.

Linki tıklayarak UnoPro tarafından verilen Dijital Model Fabrika Uygulamalı Yalın Üretim, Yalın ve Dijital Dönüşüm Eğitimi hakkında bilgi alabilirsiniz.

TVB ifadesi ilk olarak 1961 yılında Japon şirketi Denso tarafından kullanılmıştır. Otomotiv endüstrisinin bu tedarikçisi, sürekli iyileştirmeyi çıkış noktası olarak alan bir iyileştirme projesi yürüttü ve makinelere otonom ve önleyici bakım getirdi. TVB, özellikle yüksek bakım maliyetleri içeren çok sayıda makineye sahip şirketler içindir.

TVB, sadece üretkenliği korumakla kalmaz, aynı zamanda makinelerin bakımı ve olası arızaların önlenmesi ile de ilgilidir. Kuruluş içindeki herkes, makine arızası veya makine onarımı için gereken süre ile ilgili kayıpların farkında olmalıdır. Ayrıca, bir makine tam hızda çalışamadığında veya kalitesiz ürünler ürettiğinde, bu, kuruluş için zarar eden bir faaliyet olarak kabul edilir. TVB, makinelerin optimum düzeyde çalıştığı makine kullanılabilirliğinin verimliliğinin iyileştirilmesi ve optimizasyonu ile ilgilidir.

Unutmayın, UnoPro, Akademik, profesyonel yöneticilik, girişimcilik ve sanayicilik bilgi ve tecrübesine sahip Türkiye’nin tek eğitim ve danışmanlık kurumudur. UnoPro olarak dijital dönüşüm süreçlerinize yalın bir perspektiften bakarak işletmenize uygun bir yol haritası çiziyor ve bu doğrultuda süreçlerinize en uygun sistemleri belirleyerek üretkenliğinizi ve global rekabet gücünüzü arttıracak, ölçeklenebilir yalın ve esnek çözümler üretiyoruz.!