TEOG nakil sonuçları için heyecanlı bekliyiş sona erdi. Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen TEOG yerleştirmelerinde nakil uygulamasının ilkinin sonuçları az önce açıklandı.
TEOG nakil sonuçları az önce açıklanması sosyal medyayı salladı. Öğrenciler sonuçların ardından sosyal medya üzerinden mesajlar yayınlamaya başladı. Öğrencilerin merak ettikleri ise 2. nakil dönemi ne zaman gerçekleşeceği oldu.
 



22 Ağustos’ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.
Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG’da nakillerde bir okula yerleşemezseniz kayıtlı olduğunuz okulda hakkınız devam eder.  Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. TEOG sınavından aldıkları puana göre tercih yapan ve istediği okula yerleşemeyen adaylar için boş kontenjanlar açıklandı. 
TEOG KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır. 
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 



HER DÖNEME 3 OKUL
Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurulması şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.
TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?
Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.
TEOG NAKİL UYGULAMASI TAKVİMİ
15-19 Ağustos: İlk nakil uygulaması başvurularının alınması
22 Ağustos: İlk nakil uygulaması sonuçlarının açıklanması
22-26 Ağustos: İkinci nakil başvurularının alınması
29 Ağustos: İkinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanması
29 Ağustos-2 Eylül: Üçüncü nakil başvurularının alınması
5 Eylül: Üçüncü nakil başvuruları sonuçlarının açıklanması
5-8 Eylül: Sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonlarınca başvuruların alınması
9 Eylül: Açık lisedeki öğrenciler için sonuçların açıklanması