Otoparklarda kullanılan geçiş kontrol sistemleri içerisinde yer alan yöntem TelPark olarak bilinir. Yeni nesil bir park entegrasyon sistemi olup araç park edilen yerlerde sık sık kullanılmaya başlanmıştır. Sensormatic Ar-Ge departmanları tarafından da geliştirilen bu çözüm ofis, hastane, AVM ve site gibi toplu yaşam alanlarının otoparklarında kişiye özel bir park yeri hizmeti sağlar. Özel kişiler ya da elektrikli araçlar için ayrılmış olan yerlerin, yalnızca yetkili kişilerce kullanılmasını sağlayan bir sistem olarak bilinir. Yeni nesli kapsayan güvenli ve pratik park yönetim sistemi olarak da tanımlanır.

TelPark Çalışma Mantığı Nasıldır?

TelPark park entegrasyonu, Sensormatic’in uzmanlık alanında yer alan elektronik güvenlik çözümleri arasındadır. Cep telefonuna indirilebilen uygulama ile kişi kendisine ait olan en yakın park alanını akıllı uyarı sistemi üzerinden görebilir. Bariyer üzerinde yer alan kare kod yardımıyla da kendisine ait park alanını ayırmış olur. Otopark alanına geldiğinde ise cep telefonundaki uygulama üzerinden otopark giriş bariyerinin açılmasını talep eder. Daha sonra bu bariyer araba alandan ayrıldığı anda otomatik bir şekilde kapanır.

Sensormatic cep telefonuna indirilebilen uygulamanın yanı sıra plaka tanıma, SMS ve uzaktan kumanda ile otopark yönetim sistemini kullanma imkanı verir. Plaka okuma sisteminde kayıtlı plakaya sahip araç otoparka geldiğinde park sistemi ile entegre olarak çalışan bariyer otomatik açılır. SMS yönteminde sisteme kaydedilmiş olan telefon numarası üzerinden onay mesajı gönderilerek bariyer açılır. Bir diğer seçenek olan uzaktan kumanda yönteminde uzaktan izleme ile kontrol sağlanır. Bu sistemde görevli kişi veya park yerinin sahibi tarafından uzaktan kumandayla bariyerin açılıp kapanması sağlanır.

Sensormatic TelPark Sistemi Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Sensormatic otopark yönetim sistemi sayesinde park entegrasyonu ve güvenliği daha iyi bir şekilde yönetilmiş olur. Belirlenmiş olan park yerlerini anlaşmalı kullanıcı haricindeki kişiler kullanamaz. Sınırlı olan alanlar bu sistem yardımıyla verimli bir şekilde kullanılır. Otoparkın doluluk oranı ve boş olan alanlar video izleme sistemi ile net bir şekilde görüntülenebilir. Böylece elektrikli veya engelli araç sahibi özel müşterilere gerekli ayrıcalık tanınmış olur.

Uzaktan kontrol edilebilmesi ve araç sahiplerinin en yakın park yerine yönlendirilmesini sağlaması Sensormatic TelPark elektronik ürün takip çözümleri aracılığıyla sunulan kolaylıkların başında gelir. Uyarı sistemi, güvenli park yeri hizmeti, kullanıcı desteği ve engellilere özel park yerlerini göstermesi bu sistemin diğer avantajları arasındadır.