Haziran ayında üst düzey bir toplantı gerçekleştirenTeknosa’nın radikal bir karar aldığı ortaya çıktı. 300’e yakın mağazasıyla Türkiye’nin en yaygın elektronik ürünler satan şirketleri arasında yer alan Teknosa, hedeflediği rakamlara ulaşamadığı mağazaları teker teker kapatmaya başladı.

Önce 90 mağaza kapatmayı hedefleyen şirketin şimdilik bu rakamı 77’de tuttuğu ifade ediliyor. Haziran ayı içinde12 mağazasını kapatan şirketin, Eylül ayına kadar geride kalan 65 mağazasını kapatacağı tarihleri de ilgili birimlere aktardığı bildirildi. Mağaza kapatılan iller arasında İzmir, Ankara, Adana, İstanbul, Adana, Artvin, Aydın, Diyarbakır, Kütahya, Mardin, Rize, Sivas ve Yalova yer alıyor.

Teknosa’nın aldığı bu karar, rakip şirketlerin hedeflerini tekrar gözden geçirmesini ve stratejik analizler yapmasını sağladı. Bu yıl içinde mağaza açmak isteyen şirketler, Teknosa’nın aldığı karar sonrası daha temkinli olmaya başladılar.



Teknosa, en son 2014 yılının Kasım ayında Şırnak’ın Cizre ilçesinde mağaza açarak Türkiye’nin 81 şehrinde de hizmet vermeye başlamıştı. Bu mağazayla birlikte toplam 310 satış noktasına ulaşan şirket, daha sonra 2015 yılının Mayıs ayında 22 mağazasını kapatma kararı almıştı.