Dolar ve petrol piyasasındaki dalgalanmalara bağlı olan gübre fiyatları değişiklik gösterdiği için çiftçiler durumdan etkilenmekte. Üre, dap, 15-15-15 gübresi, amunyum nitrat - sülfat gübreleri ve 20-20-20 gübresi fiyatlarındaki değişiklikler tarımsal ürünlerin ve hububatların da alım satımında etki yaratmaktadır. Güncel şehir hallerindeki patates fiyatları hakkında detaylı haberi www.eziraatci.com adresinden okuyabilirsiniz. Patates tarımı yapan çiftçiler için tohumluk patates ücretleri yeni yılın borsasında belli olmaya başladı bile. Piyasa dalgalanmaları tohumluk alımlarında da etki yaratabilmekte.

Ayrıca site içerisinde yine şehir hal piyasasındaki soğan fiyatları hakkında detaylı bir ücret lisetesi de mevcuttur. Tıska dediğimiz soğan tohumları, güncel soğan alım satım piyasası ve soğan satışlarındaki hal fiyatları www.eziraatci.com adresinde mevcuttur. Tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgiler edinebileceğiniz bu sitede dilediğiniz ürün yetiştiriciliği hatta hayvan yetiştiriciliği hakkında ücretsiz bilgiler edinebilirsiniz. Çiftçinin ürün alış satışını ilgilendiren buğday, arpa, üre, dap, haşhaş, kimyon, kinoa, kuru fasulye fiyatları, nohut fiyatları ve diğer bakliyatları anlık olarak siteden takip edebilirsiniz. Bilinmeyen tarım yöntemleri, tarım kredi kooparatifleri ve çiftçi desteklemeleri, hayvancılık ve canlı yetiştiriliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında site üzerinden bilgi edinebilir ve yorumlamalarda bulunabilirsiniz. Ayrıca sitenin forum sayfası üzerinden çiftçiler ve yetiştiriciler bilgi alışverişinde tartışmalarda bulunabilirler.

İç Anadolu bölgemizin değerli çiftçileri ve diğer bölgedeki hayvan yetiştiricileri en çok güncel haberlerde yemlik arpa fiyatları ve buğday fiyatları ile ilgili haberler aramaktadır. Bildiğiniz gibi büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde arpanın ve yulaf- çavdar- mısır gibi karışık kırmalarnın önemi büyüktür. Ve bu ürünler şehirlerdeki borsa seanslarına göre belirlenmektedir. En çok ve düşük fiyatları bu adresten anlık takip edebilirsiniz. Tarım ve hayvancılık ile ilgili güzel bir adres;

Kaynak: www.eziraatci.com