Özellikle 2020 yılında Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkarak bütün dünyaya yayılan koronavirüs pandemi süreci ile birlikte bireyler insan sağlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak etmiştir. Bu durumda özellikle de koronavirüs pandemi sürecinde yaşanan ciddi sıkıntılar nedeniyle bireyler yaşamları boyunca sağlıkları ile ilgili aniden sorunlarla karşılaşabileceklerini ve her türlü riski hazır olmaları gerektiğini bir kez daha anlamış bulunmaktadır. Sağlık sigortası ile bireyler bu anlamda karşılarına aniden çıkabilecek olan sıkıntılara karşı kendilerini daha güvende hissettirecek ve acil sağlık durumlarında hazır olacaklardır. Bu anlamda tamamlayıcı sağlık sigortası da bireylerin en çok yararlandığı sağlık sigortası türleri arasında yer almaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile insanların hayatlarını kolaylaştıran ve onların sağlık sorunları ile karşılaştıkları sıkıntılı süreçler de destek olan sigorta poliçeleri tercih edilmelidir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının tanımı

Tamamlayıcı sağlık sigortası sosyal güvenlik kurumuna bağlı sigortalı kişilerin yine sosyal güvenlik kurumu ile anlaşmalı olan özel hastanelerde herhangi bir tahlil tedaviye beyan muayene ücreti ödemeden hizmet alabilmesi ne ifade eder. Çünkü ülkemizde sosyal güvenlik kurumunun sunduğu sağlık hizmetleri özellikle özel hastanelerin çıkardığı faturaların ve maliyetlerin hepsini karşılayamamaktadır. Bu yüzden de tamamlayıcı sağlık sigortası ile bireyler daha ciddi sağlık durumlarında nitelikli bir özel hastaneden yararlanmak isterlerse oldukça büyük ücretler ödemek zorunda kalmaktadırlar. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortası bu durumun önüne geçmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile bireyler SGK karşıladığı bedelin üstünü tamamlayan bir poliçeye sahip olurlar ve hem yatarak hem de ayaktan tedavi hizmetlerinde kendilerini daha da güvende hissederler.

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar?

Tamamlayıcı sağlık sigortası tahlili muayene tetkik ve Küçük cerrahi müdahaleleri kapsamaktadır. Öte yandan yatarak tedavi hizmetlerini de kapsamaktadır. Yani refakatçi yemek diyaliz ve o da gibi hizmetleri de kapsar. Öte yandan bireyler tüm bu kavramların dışında sayılan birtakım durumları da kapsamak için poliçelerine ek teminat paketleri ekle edebilmektedirler. Poliçe hizmeti sunan sigorta şirketinin hizmet politikasına ve poliçesinin kapsamına göre farklı şekillerde sigorta poliçesi hazırlamak mümkündür.

Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsamaz?

Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı dışında bulunan bir takım durumlar vardır. Bu durumların sigortaya dahil olup olmaması da poliçeyi ve sigorta şirketinin yaklaşımına göre farklılık göstermektedir. Bireylerde halihazırda mevcut bir hastalık varsa tamamlayıcı sağlık sigortası mevcuttaki hastalıkları kapsamamaktadır. Öte yandan bireylerin SGK sigortası aktif değilse tamamlayıcı sağlık sigortası da yine kapsam dışı olur. Aynı zamanda yine ilaç masrafları ve diş hastalıkları ile ilgili tedavilerde tamamlayıcı sağlık sigortasının dışında kalmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatlarını nasıl belirlerler?

Tamamlayıcı sağlık sigortası fiyatları poliçe içeriğine göre değişmektedir. Bifiyatla sigorta bu anlamda faaliyet yürüten lider bir kuruluştur. Bifiyatla ülkemizde faaliyet yürüten bütün sigorta şirketlerinin tamamlayıcı sağlık sigortası fiyat tekliflerini birleştirerek müşterilerine sunar.

Kaynak: https://bifiyatla.com/tamamlayici-saglik-sigortasi/