Cidde kentindeki özel jetlerin ise havalanmasına izin verilmiyor.

Suudi Arabistan'da çok sayıda prens, bakan ve üst düzey devlet yetkilisini içeren gözaltı dalgasının etkileri sürüyor. Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın başkanlığındaki Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonu tarafından gerçekleştirilen operasyonda onlarca kişi "yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla" gözaltına alınmıştı.

Arap ve dünya basını ülkedeki gözaltı dalgasını 32 yaşındaki Kral Selman'ın oğlu veliaht prensin tahta çıkmadan önce güç konsolidasyonu olarak yorumladı.


KREDİ KARTLARI İPTAL EDİLDİ

Suudi Arabistan’ın zengin 6 isminden dördünün gözaltına alındığı operasyondan saatler önce her zanlının kredi kartları iptal edildi.

YENİ GÖZALTILAR OLACAK

Aralarında MBC Medya Grubu'nun sahibi iş adamı Velid el-İbrahim, ART Medya Grubu'nun sahibi iş adamı Salih Kamil, Rotana Grup'un yüzde 80 hisselerini elinde bulunduran Velid bin Talal, Bin Ladin Grubu'nun Başkanı Bekr bin Ladin, Suudi Hava Yolları eski Genel Müdürü Halid el-Mulhim, Rajhi Bank'ın sahibi Süleyman el Rajhi ile iş adamı Muhammed el-Amudi'nin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. 


Tüm bu isimlerin gözaltına alınmadan saatler önce kredi kartlarının bloke edildiği ancak hiçbirinin kart kullanmaması nedeniyle durumu anlayamadığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimlerin Riyad'daki Ritz Carlton Oteli'nde tutulduğu öğrenildi. Bu arada Yeni Kraliyet Muhafızları lideri Prens Khalid bin Ayyaf Mukrin olurken, Muhammed el Tuvaiji yeni Ekonomi Bakanı olarak atandı.

Bakanlar, atamadan sonra Kral Selman ile fotoğraf da çektirdi. Başında Prens Muhammed Bin Selman'ın başında olduğu yolsuzluk komisyonu ise operasyonların devam edeceğini açıkladı.

VELİD BİN TALAL 19 MİLYAR DOLAR

Prens Velid bin Talal, Suudi Arabistan'ın en zengini olarak biliniyor. Muhammed el- Amudi ise ikinci sırada. Ülkenin zenginler listesinin beş ve altıncı sıralarında ise Salih Kamil ve Süleyman Rajhi bulunuyordu.