Acemi bir girişimcinin sadece işe başarılı bir şekilde başlamasını değil, aynı zamanda ayakta kalmasını sağlayacak belirli kurallara uyması önemlidir. Birçok strateji ve teknik vardır, ancak pratikte girişimcilikte ellerini denemeye ilk karar verenler için iş yapmanın 5 temel kuralını izlemelisiniz. Bunlar şunları içerir:

  • Fikirleri test edin. Herhangi bir iş stratejisinin temeli bir fikirdir, ancak başlamadan önce onu her şekilde "test etmek" ve belirli bir hedef kitle arasında ne kadar talep göreceğini anlamak gerekir. Sosyal ağlar, kendi izleme, anketler oluşturmakla uğraşan çeşitli hizmetler vb. Olabilir.
  • Planlama. Stratejik olmalı, yani en azından altı ay öncesinde. Evet, farklı koşullar nedeniyle, planlar ve strateji değişebilir, ancak temel kavram değişmeden kalmalıdır. Bu yaklaşım, girişimcinin gerçek beklentileri görmesini ve bunları başarmak için çaba göstermesini sağlayacaktır.
  • Riskler dikkate alınmalıdır. Bir iş planını arka arkaya sayamazsınız, çünkü bu bir tür ütopyadır. Bütçe, öngörülemeyen harcamalar için en az% 15-20 içermelidir, aksi takdirde işletme sermayesinin bu tür sorunları çözmek için kullanılması gerekecektir ve bu ciddi finansal sorunlarla doludur. Örneğin, kusurlar, büyük tedarikçilerden ürün tedarikindeki kesintiler vb. İçin belirli bir yüzde koymanız gerekir.
  • Dürüstlük. Toplumda dürüst işadamlarının olmadığı bir klişe olmasına rağmen, bu durumdan uzaktır. Sadece mükemmel bir üne sahip girişimciler, en zor durumda bile herhangi birini destekleyecek ve yardımcı olacak ortakların desteğini alabileceklerdir. Aynı zamanda, dikkatli olmak asla gereksiz değildir.
  • Makul tasarruflar. Toplam tasarruftan değil, makul tasarruftan bahsediyoruz. Her şey, özellikle de çok fazla paranın harcandığı başın işyerinin düzenlenmesi açısından ölçülü olmalı ve işletmenin yararına çalışabilirler. Ancak çalışanların maaşlarından ve güvenlik önlemleriyle ilgili konulardan tasarruf etmek buna değmez, çünkü bu yaklaşımdan iyi bir şey çıkmayacaktır.

Sitenin girişimcilik hakkındaki bilgilerine göre www.girisimcilik.gen.tr bu ve diğer kurallara uymak, acemi bir işadamının ayağa kalkmasına ve düzeltilmesi çok para, çaba ve zaman gerektirebilecek hatalar yapmamasına yardımcı olacaktır.

Tecrübe sahibi olmadan bir işe başlamak mümkün müdür?

İş yapma konusunda herhangi bir deneyimin olmaması, bir işe başlamanın önünde bir engel değildir. Ancak yaklaşım mümkün olduğunca sorumlu ve dengeli olmalıdır. Birçok yönü analiz etmek ve ancak o zaman nihai bir karar vermek gerekir. Her şeyden önce, müşterilere sunulacak ürüne, bu segmentte rekabet olup olmadığına, potansiyel rakiplerin hangi hataları yaptığına ve bunları nasıl doğru bir şekilde kullanacağına karar vermeye değer.

Ürün ve hizmetlerin nerede satılacağını belirlemek, bir reklam şirketini doğru bir şekilde oluşturmak ve tasarlamak da gereklidir. Gerekirse, endüstriyel, ofis ve / veya ticari tesisler bulmanız gerekir. Online ticaret hakkında konuşuyorsak, o zaman teslimat seçeneklerini göz önünde bulundurmaya değer.

Detaylı bir iş planı olmadan yapamazsınız. Çoğu zaman, acemi işadamları, bu belgeyi derlerken, sonunda ideale yakın bir belge elde etmek için farklı uzmanlardan yardım isterler.

Kendi işinizi kurup işinizden ayrılmamanız mümkün mü?

Bir işe başlama arzusunun resmi bir işi olan kişilerde ortaya çıktığı durumlar sıklıkla vardır ve bu durumda, birçoğu bir ikilemle karşı karşıya kalır: işlerini bırakmak veya işle birleştirmek. Bu sorunun evrensel bir cevabı yoktur, ancak ilk aşamada her iki sınıfı da birleştirmeyi deneyebilir ve bir süre sonra neyin daha iyi sonuçlanacağını tercih edebilirsiniz.

Ancak diğer yandan, kendi işinizi yürütmenin hem ilk hem de sonraki aşamalarda çok zaman gerektirdiğini unutmayın. Kendi işinizi kurma fikri uzun zaman önce ortaya çıktıysa ve iyi düşünülmüşse, o zaman bir yöne odaklanmak ve birkaç meslek arasında parçalanmamak için işinizi bırakmak ve kendinizi girişimciliğe kaptırmak mantıklıdır.