Sosyal ağlarda şirketler aktif olarak Instagram, Facebook, Linkedin, Youtube, gibi kanalları pazarlamaktadır. Bu pazarlama çalışmaları, bir işletmenin marka imajı ve müşteri kazanımında önemli bir rol oynamaktadır. Bu işin nasıl yapılacağını sürekli olarak planlamak, yürütmek ve iletmek büyük fayda sağlar. Sosyal medya hizmetlerinde neler yapıldığından ve ne tür hizmetler sunulduğu konusunda Crovu sitesinden hizmet alabilirsiniz. Sosyal medya hizmetleri için strateji ve hesap yönetimi markanız ve hedef kitleniz için en uygun sosyal medya mecraları belirlenir.

 Bunlara göre sosyal medya planlaması yapılır. Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Pinterest, Youtube… Birçok kanala katılabilirsiniz ama doğru kanalı seçmek daha önemlidir. Örneğin büyük bir şirket iseniz LinkedIn sizin için doğru kanal olabilir ve buna göre planlama yapmalı ve doğru stratejiyi oluşturmalısınız. Sosyal medya hesap stratejinizi belirlerken rakiplerin de analiz edilmesi gerektiğini unutmamak önemlidir. Rakiplerinizin sosyal medya hesaplarını nasıl kullandıkları, ne sıklıkla ve nasıl paylaşım yaptıkları, güçlü ve zayıf yönlerimiz neler, bu bilgileri stratejimize yansıtmamız gerekiyor.

Strateji ve Kampanya Yönetimi

Doğru hedef kitleye ve hedef bölgeye yönelik reklam kampanyaları oluşturulur. Reklam kampanyaları izlenir ve analiz edilir. Doğru hedef kitleye tam olarak ulaşmak mümkün olduğundan, sosyal medya crovu başarılı reklam kampanyaları makul bir maliyetle yürütülebilir.

Kriz Ve Online İtibar Yönetimi

Geçmiş krizler tahmin edilir, çözüm önerileri sunulur ve kriz yönetim planları hazırlanır. Bu planlar, markanın karşılaşabileceği şikayet ve kriz durumlarında devreye alınır ve markanın itibarı online olarak korunur.

Kanal Analizi ve Raporlama

Ürün içeriği etkileşimleri, beğenileri ve yorumları izlenir ve analiz edilir. Takipçi sayısındaki yükseliş ve düşüşler ve takipçi hareketleri takip edilerek sayfa etkileşimini artıracak stratejiler oluşturulmaktadır. Sosyal medya reklamcılığından elde edilen dönüşümler hakkında bir rapor hazırlanır. Düzenli raporlamanın ve uygun önlemlerin gözden geçirilmesinin önemini unutmayınız.

Sosyal Medyada Satın Alma Ajans İşleri

İnternet reklamcılığında çok önemli bir rol oynayan sosyal medya satın alma ajansları, planlama ajansları tarafından hazırlanan analiz ve raporlara dayalı olarak alınan kararlara göre yol haritasını belirleyen ajanslardır. Bu kararlardan yola çıkarak en etkili reklam alanlarını belirleyen medya satın alma ajansları, instagram hizmetleri alma kararlarını dikkate alarak hangi medya reklam alanlarının hedef kitleye uygun olduğuna karar verir.

İçerik Üretim Stratejisi ve Yönetimi

Hedef kitleye özel içerik, blok yazıları, görseller, videolar ve gifler üretilir. Özgün ve yaratıcı görseller, kolay anlaşılır ve net içerik hazırlamalıdır. Kullanıcılar etkileşime geçmeli, oluşturduğunuz içerik sizi tıklamalı ve ilgi çekici hale getirmelidir. Güncellemelerin her zaman üretilmesi, kullanıcı ilgisinin korunması ve kullanıcıların sizin hakkınızda konuşmasına izin verilmesi gerekir. Her ortam için farklı içerik gerekebileceğini unutulmamalıdır.

Abone Yönetimi

Kullanıcı yorum ve beğenilerine anında cevap verilir. İletişimde kalarak müşteri memnuniyeti garanti edilir ve marka itibarı korunur. Müşterilerin marka sadakati artar. Marka güvenini artırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda Crovu  sitesinden hizmet alabilirsiniz.