İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Atalay Filiz'in üzerinde iki avcı bıçağı, sahte kimlikler ve sahte kredi kartı ile 10 bin lira, 3 bin 500 euro para çıktığını söyledi. Seri katil Atalay Filiz için Emniyet güçlerinin Yunan adalarında da polis beklettiği bu bilginin gizli tutulduğu ortaya çıktı. Atalay Filiz ile ilgili son dakika gelişmeleri...
Atalay Filiz yakalandı mı? sorusu merak edilirken beklenen son dakika haberi İzmir'den geldi. İstanbul ve Ankara’da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir’in Menderes ilçesinde bir minibüste  yakalandı. Atalay Filiz'in, Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür- İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını belirlendi.  Atalay Filiz'in İzmir Emniyeti'ndeki ifade işlemlerinin ardından önce Ankara ya da İstanbul'a götürüleceği belirtiliyor.      



25 LİRA PAZARLIĞI
Üç katil zanlısı Atalay Filiz'in firar günleriyle ilgili ayrıntılar da netleşmeye başladı., İstanbul’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçi’yi öldürdükten sonra 29 Mayıs’ta çeşitli yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir’e gitti. Aynı gün Buca’da girdiği internet hizmeti de veren kafeteryada 4 saat kalıp gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti’ndeki evi buldu. Filiz, aynı gün gece yarısına doğru Yeşilyurt Semti’ndeki eve yerleşti. Ev sahibinin 75 lira oda ücreti istemesi üzerine gece yarısı geldiğini söyleyip, 25 lira indirim yapmasını istedi ve ev sahibine 50 lira ödedi. 

Atalay Filiz, 30 Mayıs’ta Buca’da farklı bir evde kaldı, 31 Mayıs’ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes İlçesi’nin tatil yöresi Gümüldür’e gitti. Burada birkaç gün pansiyonda kaldı. Ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yattı. Aldığı biyoloji eğitimi ve gençlik yıllarında gittiği doğada yaşam kursları nedeniyle doğadaki kurbağa ve çeşitli hayvanları, zehirli olmadığını bildiği çeşitli otları ve bitkileri yiyerek hayatta kaldı. 



İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ
Atalay Filiz, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından, daha önce İstanbul'dan İzmir'e gelen polislere teslim edildi. Filizin yakalanırken yanında olan eşyaları polis ekipleri tarafından alındı.
Siyah passat marka sivil polis otosuna bindirilen Atalay Filiz, emniyet hizmet binasından çıkartılırken, bina önünde toplanan İzmirliler, Filiz'e tepki gösterdi. Bazıları da cep telefonlarıyla Filiz'i görüntülemeye çalıştı. Atalay Filiz'i karayoluyla İstanbul'a götüren polis araçları binadan çıkarken kalabalık arasındaki bazı kişiler araçlara vurmak istedi. Bina önünde önlem alan polisler kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.

MANDALİNA BAHÇESİNDE GÖRÜLDÜ 
Filiz dün mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken vatandaşlar tarafından görüldü, ’sapık’ olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.

POLİSE SAHTE KİMLİK GÖSTERDİ AMA
 Alınan bilgiye göre, Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Atalay  Filiz'e benzeyen bir kişinin, Menderes ilçesinden İzmir yönüne giden bir yolcu  minibüsüne bindiği yönündeki ihbar üzerine çalışma başlattı. Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında minibüsü durduran ekipler,  araçtaki Atalay Filiz'e benzeyen sırt çantalı kişiye kimlik sordu. Sahte kimliğini gsöterdi. Ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadıb. Kkimlik tespiti ve parmak  izi işlemleri için emniyete götürdü.  Yapılan incelemede şüphelinin 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay  Filiz olduğu tespit edildi. İzmir’ de yakalanan Atalay Filiz , Bozyaka Emniyet Müdürlüğü’nden çıkarılarak  sağlık kontrolüne götürüldü.