AFAD, 14.20’de Merkezüssü Adıyaman Samsat olan Adıyaman’da saat 14.07’de 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Kısa aralıklarla 10’dan fazla artçı sarsıntının kaydedildiği bölgede, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Adıyaman’daki deprem yerin 11.3 kilometre altında gerçekleşti. Deprem Gaziantep, Batman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta da hissedildi. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu depreme ilişkin “İlk bilgilere göre can kaybı yok, sarsıntılar korkutuyor. Halk hasar gören evlere girmemeli” açıklamasında bulundu.

Samsat’a bağlı Akdamar Köyü muhtarı Necmettin Öztürk köylerinde 15 evin yıkıldığını açıkladı. Depremin ardından bölgede 4’ten büyük 3 artçı sarsıntı daha olduğu bildirildi. AFAD, 14.20 ‘de Merkezüssü Adıyaman Samsat olan artçı sarsıntının büyüklüğünü 4.1 olarak duyurdu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de Adıyaman depreminin ardından saat 14:18 de merkezüssü Şanlıurfa’ nın Kasımkuyu köyü olan 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildiğini bildirdi. Depremlerde şu ana kadar can kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

ELAZIĞ’DA DA HİSSEDİLDİ

Elazığ kent merkezinde deprem yaklaşık 10 saniye hissedildi. 15 Temmuz Demokrasi meydanında depremi hisseden vatandaşlar, “Oturuyorduk, baktık sallanıyor ayağa kalktık, bekledik” dedi.