Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, telefonda görüştü. Ankara ve Washington'dan dakikalar içinde açıklama bekleniyor.

Twitter mesajıyla görüşmeyi duyuran Trump, Türkiye lideri Erdoğan'la Ortadoğu'da barışı ele alacaklarını söylemişti. 

Trump, "Ortadoğu'da başıma kalan bu kargaşayı çözmek üzere (ABD saatiyle) bu sabah Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceğim. Bu işi çözeceğim ama en başında hayatlar ve dolarlar (6 trilyon) kaybetmemiz hataydı" diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD lideri Trump, bu yıl içinde iki kez yüz yüze görüşmüştü. ABD'de gerçekleşen randevuların sonuncusu, Eylül ayındaydı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğini öven ABD Başkanı Trump, "Erdoğan dostum haline geldi. Dünyanın çok zorlu bir bölgesinde görev yapıyor. Çok da başarılı işler yapıyor. Bence Türkiye ve ABD'nin şu anda hiç olmadığı kadar birbirine yakın" demişti.

Türkiye ve ABD, Suriye'de terör örgütü YPG'ye verilen silahlar nedeniyle farklı pozisyonlarda yer alıyor. Ankara, YPG ile Rakka operasyonuna girişilmesine karşı çıkmış ancak Washington teröristlere yüzlerce TIR silah göndermişti.

İki ülke arasındaki diğer önemli konu başlıkları Reza Sarraf davası ve terör örgütü FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi.

Kritik görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan ilk açıklamalar:

Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel konular görüşüldü.

Önümüzdeki dakikalar içinde Cumhurbaşkanlığı kaynakları ayrıntılı yazılı bir açıklama yapacak.

GÖRÜŞME SONRASI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, twitter hesabından fotoğraf paylaştı ve "Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik" diye yazdı. 

Son dakika... Güne damga vuran kritik görüşme için Erdoğandan açıklama...