Bir zamanlar ahşap nişan tepsileri vardı nikâh şekeri, nişan hatırası gibi küçük zarif tasarımların yapıldığı ahşap maddeden imal edilen ürünler rövanştaydı. Sonra kokulu taşlar çıktı ayni vazifeyi gören küçük renkli taşlardan yapılma magnetler, tepsiler, diş buğdayı hatırası, nişan düğün hatıraları, nikah şekeri, kapı süsleri neler neler yapıldı silikon kalıplar vasıtasıyla. Sonra parlak dokulu lame gümüş görünümlü pleksiler çıktı. Şimdilerin modası recine epoksiler oldu.

Epoksi Yapımı

Epoksi kalıp çok zor olmamakla birlikte dikkat ve ince bir zevk sahibi olmayı gerektirir. Recine maddesi sıvı cam gibi saydam bir maddedir. Reçine ile ona ait özel dondurucu bir sıvı var ikisini gerekli miktarlarda karıştırarak bir kalıba döktüğünüzde o kalıbın şeklini tam alır ve istediğiniz gibi bir ürün elde etmenize yardımcı olur.

Epoksi Kalıp

Epoksi kalıp olmazsa bu maddeden hiçbir şey imal edilemez çünkü iki sıvının karışımından elde edilen ürünlerdir epoksiler. Masalar, tepsiler, çeşitli sunumluklar, kitap ayraçları, minyatür birçok figür ve günlük hayatta işimize yarayacak ürünlerin reçineden yapılabilmesi için hepsine ait epoksi kalıp çeşitlerini https://www.guvensanat.com/epoksi-kalip siteden bulabilirsiniz