İyi bir sıcak yolluk sistemi enjeksiyon işleyişinin stabil olarak çalışmasını sağlamak, yüksek kaliteli ürün çıktısı alınmasında oldukça etkilidir. Sıcak yolluk sisteminin çalışma kalitesini gösteren en önemli gösterge sıcaklık istikrarına sahip olmasıdır. Sıcak yolluk sisteminin her noktasında sıcaklık stabil ve istikrarlı olmalıdır. Sıcaklıkta yaşanacak en ufak bir değişim ürün çıktı kalitesine negatif olarak etki etmektedir. Sıcak yolluk sistemi üreticileri, sıcaklık stabilizasyonunun öneminin farkındadır ve bu doğrultuda sıcaklık kontrol cihazları da üretim gamında yer vermiştirler. Kontel Sitesi ile kontrol cihazlarına ulaşım son derece kolay gerçekleştirilmektedir.

Enjeksiyon Süreci İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Enjeksiyon sürecinde sıcak yolluk sistemi boyunca ısı değişkenlik gösterebilmektedir. Sıcak yolluk kontrol cihazı girilen değerin değiştirilmesi ile gerçek değerin bu sıcaklığa ulaşması sırasında sıcaklık kontrol cihazının tepki verme süresi yeterince hızlı olması halinde bir sonraki baskıda istenilen sıcaklık değerinde ürün alınması sağlanacaktır.

Tepki süresinin sıcaklık kontrol cihazları seçiminde son derece önemli bir faktördür.  Ayrıca seçimi etkileyen başka faktörlerde bulunur. Bunlar; Kontrol işleyişi, ayar sistemi, giriş ve çıkış voltajı, kontrol şekli, termokupl duyarlılığıdır.

Sıcak yolluk kontrol ünitesi cihazları, nesnelerdeki sıcaklığı, kontrol cihazının kesin ayar noktasına göre elektrikli kontrol cihazını açıp kapatarak kontrol etmektedir. İhtiyaçlar doğrultusunda tasarlanan cihazlarda birden fazla rezistans aynı anda istenilen sıcaklıkların elde edilmesi için çalıştırılabilmektedir. Kontel Sitesi ile kontrol cihazlarını inceleyerek özellikleri hakkında bilgi almak mümkündür.

Kaynak: https://kontel.org/urun-kategori/sicaklik-kontrol-cihazlari/