Led Trafo Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Led aydınlatmaları iç ve dış mekanların ışıklandırılması için kullanılan sıva altında ve sıva üstü kullanıma uygun ürünlerdir. Hemen hemen her mekanda iç mekanlarda ve dış mekanlarda kullanılabilen ürünlerdir. Bu ürünlerin elektrik enerjisini aktarabilmek için trafo olması gerekir. Trafo olmadan enerji aktarımı sağlayamaz ve bu yüzden ışıklandırma yapılamamış olur. Led trafo led aydınlatmaların diğer aydınlatmalardan ayrılmasını sağlayan hem de enerji kaynağı sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler sayesinde ışıklandırma sistemimiz daha güvenli hale gelecektir. Led trafolar sayesinde tasarruf sağlayabileceksiniz. Led ışıklandırma sistemi zaten başlı başına bir tasarruf sağlayan ürünler olduğu için kullanılan led trafoları sayesinde tasarruflu kullanım elde etmiş olursunuz.

Led Trafo Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Özellikle şerit led ile yapılan aydınlatma sistemlerinde kullanılan led trafolarında voltaj ayarlamasının dikkatli bir şekilde yapılarak trafonun satın alınması gerekir. Aksi taktirde yüksek veya düşük voltajdan dolayı sorunlar yaşayabilirsiniz. Şerit leşler 12 volt ile çalışan ürünler olması sebebiyle kullanacağını şeridin kaç metre olduğunu bilmenin ve ölçmeniz gerekiyor. Şerit led kaç metre ise 1,2 amper ile çarpıp çıkan sonuç size kaç voltajlı trafo almanız gerektiğini belirtir.

Her zaman için çıkan sonuçtan bir değer ya da iki değer fazla voltajı almanızda fayda vardır. Bu sayede düşük voltajdan kaynaklı sorunların önüne geçmiş olursunuz. Düşük voltajlı trafo seçimlerinde sigorta attırma yada ışıklandır yapılamaması gibi olumsuz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu olumsuz sonuçların en önemlisi ise kullanamayacağınız bir ürünü satın alıp gereksiz bir harcama yapmış olmanızdır. Yüksek voltajlı ürünlerin aslında bir zararı yoktur fakat voltaj arttıkça fiyatta arttığı için gereksiz yere fazla ödeme yapmış olursunuz. Bu yüzden trafo alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir tanesi şerif ledlerin uzunluğu ve voltajına uygun trafolar seçmenizdir.

Şerid Led Trafosu Özellikleri Nelerdir?

Şerid led trafosu ince uzun ve rulo şeklinde satılan led aydınlatmaları da kullanılan ve enerji aktarımını sağlayan trafolardır. İç mekanlarda ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Dış mekanlarda kullanılan ledlerintrafosuözle kaplı ürünlerdir. Bu kaplamalar sayesinde en kötü hava şartlarında bile arıza yapmadan daha izin süre kullanabilirsiniz.

Şerit Led Trafosu Fiyatları

Rulolar halinde satılan şerit ledlerin uygun fiyatta olduğu gibi bu ledlerin enerji kaynağı olan trafoları da bütçenizi zorlamayan uygun fiyatlarla karşınıza çıkar. İç ya da dış mekanlarda kullandığınız şerit ledlerin ve trafoları uygun fiyat seçenekleri bulunan ürünlerdir. İhtiyacınız olan tüm şerit led çeşitleri ve bu ledlere uyum sağlayan tüm trafoları uygun fiyat seçenekleri ile www.elektrikmarket.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Bu adres sayesinde geniş ürün seçeneği ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Hızlı kargo seçeneği ile en kısa zamanda kapınıza kadar ürünleri getirebilirsiniz.