Rize'nin fındıklı ilçesine bağlı Beydere köyünde dün şiddetli yağışta sele kapılarak kaybolan 12 yaşındaki çocuk, afad, AKUT ve Karadeniz Dalgıçlar Kulübü üyeleri tarafından aranıyor.

Beydere Deresi boyunca dağılan ekipler, köprü altları ve dere kenarını kontrol ediyor.

Kayıp Efecan'ın annesi Hülya Işıklar, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatil için köye geldiklerini, heyelan nedeniyle bulundukları evden çıkarak daha güvenli bir yere gitmeye çalıştığını gözyaşlarıyla anlattı:

"Çocuklarım bana, 'Anne, bize bir şey olacak, çıkalım  buradan' demeye başladı. Çok korkmuştuk ve evden çıktık. Kızımı çay tarlasının içine bıraktım ancak oğlumu bırakamadım, elimden kaydı, gitti. Oğluma, 'Elimi  bırakma' demiştim. Eli bir anda elimden kaydı ve gitti."

Oğlu Efecan'ın olaydan bir gün önce kaybolduğu derede arkadaşlarıyla yüzdüğünü ifade eden Işıklar, cep telefonuyla çekilen görüntülerde oğlunun mutlu göründüğünü sözlerine ekledi.

BALÇIKLA KAPLI CADDE VE SOKAKLAR TEMİZLENİYOR

Fındıklı'da suların çekilmesiyle çamur ve balçıkla kaplanan cadde ve sokaklarda temizlik yapılıyor.

Merkez Mahallesi'nden geçen ırmağın taşması sonucu zemin ve Bodrum katını su basan 11 Mart İlköğretim Okulu'nda temizlik çalışmaları devam ediyor. Zemin katın duvarlarındaki izlerden, suyun 1,5 metreye kadar yükseldiği anlaşılıyor.

Olay sırasında seminer için okulda bulunan öğretmenlerden Ayşe Çukur, "Biz o sırada üst katlara kaçtık. bugün de gelerek okulun temizliğine yardım ediyoruz" dedi.

Elvan Gençler de selde çok korktuğunu, olayın ardından binadan kaçtıklarını söyledi.

Okul Müdürü Göksel Yıldırımkaya ise, öğretmenler odası, kütüphane ve malzeme odasının su altında kaldığını anlatarak, "Temizlik çalışmasını okulların açılışına kadar bitirmeye çalışacağız" diye konuştu.

MAHSUR KALAN DOKUZ KİŞİ KURTARILDI

Rize sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun yağış neticesinde Fındıklı ilçesinde su taşkınları ve toprak kaymaları yaşandığı bildirildi.

Taşkın ve toprak kaymaları sonucu çok sayıda köy ile mahalle yolunun ulaşıma kapandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bölgedeki yaralıların ve mahsur kalanların kurtarılması için yardım talebi olduğuna dair 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarlar üzerine yağıştan etkilenen yerlere 112 ve UMKE ekipleri yönlendirildi. UMKE ve Rize Arama Kurtarma (RİKE) ekiplerinin yürüttüğü kurtarma faaliyetleri neticesinde mahsur kalan dokuz vatandaşımız dün kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında yaralı olanlar il genelindeki hastanelere gönderildi."